تابهحال برایتان پیش آمده که وارد سایتی شوید و به دلیل دیر لود شدن آن را ترک کنید؟ سرعت پایین سایت یکی از مهمترین مسائلی است که باعث میشود کاربران در سایت نمانند بنابراین یکی از راههای مقابله با این مشکل استفاده از لود تنبل است که یکی از فاکتورهای تاثیرگذار روی سرعت بارگذاری سایت است.
حال چطور میتوان از قابلیت لود تنبل یا lazy Load روی سایت خود استفاده کرد؟ در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی اهمیت این موضوع و نحوه استفاده از آن بپردازیم.
قابلیت لود تنبل (lazy loading) چیست؟
یکی از تکنیکهایی که در سایت اجرا میشود، قابلیت لود تنبل است! لود تنبل به این معنی است که تمام منابع یک صفحه از سایت به صورت همزمان لود نشود، بلکه زمانی لود شود که شما به آن بخش از صفحه اسکرول کرده باشید! در این صورت همه منابع با هم دانلود نمیشود و طبیعتاً سرعت سایت شما بالاتر خواهد بود. اگر بخواهیم سادهتر بگوییم، مرورگر کاربران فقط منابعی را دانلود میکند که کاربر در حال مشاهده آن است، نه منابع دیگر.
هر چقدر سرعت بارگذاری سایت بیشتر باشد، نرخ خروج کاربران کمتر است. این تکنیک در بسیاری از سایتها استفاده میشود و متخصصان آن را یکی از بهترین تکنیکهای سئو هم میدانند.
مهمترین مزایای لود تنبل کدام هستند؟
حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که تاثیر لود تنبل بر سرعت سایت چقدر است و مهمترین کاربردهای آن کدام است؟ در این بخش از مقاله مهمترین کاربردهای آن را بررسی میکنیم تا ببینید که استفاده از این قابلیت چقدر میتواند روی بهبود سایت موثر باشد:
-
بهبود سرعت سایت
سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورهای سئو است! لود تنبل روی سرعت سایت تاثیر زیادی دارد و آن را بهبود میبخشد! بنابراین لود تنبل در نهایت به صورت غیرمستقیم روی سئو سایت هم تاثیر زیادی دارد. چرا که زمان بارگذاری را کاهش میدهد و گوگل هم سایتهایی که سریعتر لود میشوند را بیشتر دوست دارد، در نتیجه، رتبههای بهتری و جایگاه مناسبی با چنین سایتهایی میدهد.
-
بهبود تجربه کاربری و کاهش نرخ پرش
زمانی که سایت در مدت زمان کوتاهی بارگذاری شود، کاربران هم سریعتر سایت را مشاهده میکنند! چرا که اطلاعات و محتوا نظیر تصاویر و ویدئوها تا زمانی کاربر اسکرول نکند دانلود نمیشود، در نتیجه سرعت سایت افزایش مییابد. این موضوع در نهایت به بهینهسازی تجربه کاربری کمک زیادی میکند!
بر اساس گزارشها و آمار هر چقدر زمان بارگذاری طولانیتر شود، بازدیدکنندگان در سایت صبر نمیکنند و به سراغ سایت دیگری میروند. تا جایی که اگر زمان بارگذاری سایت بیشتر از 3 ثانیه باشد، حدود 53 درصد بازدیدکنندگان از سایت خارج میشوند.
-
بهبود عملکرد سایتهای جاوا اسکریپت
یکی از مهمترین مسائلی که در سایتهای جاوا اسکریپت وجود دارد، این است که در صورتی که تصاویر زیاد باشد، تا زمانی که بارگذاری آنها تمام نشود اجرای اسکریپتها به تعویق میافتد. این در حالی است که اگر از بارگذاری تنبل استفاده کنید، با این مشکل روبرو نخواهید شد و سایت در مدت زمان مناسبی بارگذاری میشود.
فعالسازی بارگذاری تنبل در وردپرس
اگر مدیر یک سایت وردپرسی هستید، فعال کردن بارگذاری تنبل کار سادهای است! کافی است یکی از افزونههای زیر را روی سایت خود نصب کنید تا این قابلیت روی سایت فعال شود:
- افزونه BJ Lazy Load
- افزونه Lazy Load by WP Rocket
- افزونه a3 Lazy Load
- افزونه Optimole
- افزونه Smush
- افزونه Lazy Loading XT
اگر از قالبهای حرفهای و شماره یک دنیا استفاده میکنید، معمولاً این قابلیت در پنل تنظیمات آنها وجود دارد! بنابراین نیازی به نصب افزونه جداگانه نخواهید داشت. حتی در بسیاری از افزونههای بهینهسازی سرعت وردپرس هم این قابلیت وجود دارد! بنابراین قبل از نصب این افزونهها ابتدا ببینید که در قالب یا افزونههای بهینهسازی نصب شده روی سایت، این قابلیت وجود دارد یا نه! اگر وجود نداشت، سپس اقدام به نصب آنها کنید.
آموزش نحوه بارگذاری تنبل در سایت
اگر به دنبال یادگیری روشهای فعال سازی لود تنبل در سایت هستید در دوره افزایش سرعت سایت (Chita) می توانید هر آن چیزی که درباره بارگذاری تنبل وجود دارد، مشاهده کنید.
در این دوره مباحث مختلفی وجود دارد که پس از دیدن آن، میتوانید سرعت سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید. از طرف دیگر، تکنیک استفاده لود تنبل برای بهبود سرعت سایت هم در آن به صورت کامل بررسی شده است. تیم پشتیبانی این دوره هم در کنار شما است تا اگر مشکل یا سوالی در هنگام دیدن دوره برایتان پیش آمد، به راحتی آن را مطرح کنید و پاسخ خود را بگیرید.
در این مقاله به بررسی تاثیر لود تنبل بر سرعت سایت پرداختیم تا با خیال راحت بتوانید از این قابلیت روی سایت خود استفاده کنید. اگر سوالی دارید، از طریق بخش نظرات مطرح کنید تا شما را به صورت کامل راهنمایی کنیم.