برنامه نویسی بک اند چیست
یک برنامه نویس بک اند بر روی کدهایی کار می‌کند که می‌توان گفت ستون فقرات یک سایت یا برنامه را تشکل می‌دهد. در این مطلب می‌خواهیم به بررسی عمیق‌تر این حوزه و شروع فعالیت در آن بپردازیم.

تصور کنید که وقتی روی یک دکمه کلیک می‌کنید، چه اتفاقی در پس‌زمینه وب‌سایت رخ می‌دهد؟ دقیقاً چگونه اطلاعات شما از طریق اینترنت به سرور ارسال می‌شود؟ وقتی که ثبت‌نام می‌کنید، اطلاعات شما به کجا می‌رود؟ پاسخ این سوالات در دستان برنامه نویسان بک اند است که مسئول انجام اقداماتی مانند ذخیره سازی داده‌ها در دیتابیس، کدنویسی سمت وب و عملکرد درست سایت است.

توسعه‌دهندگان بک اند، متفاوت‌تر از توسعه‌دهندگان فرانت‌اند عمل می‌کنند. در حالی که توسعه‌دهندگان فرانت اند مسئولیت بخشی از وب‌سایت یا برنامه را که قابل مشاهده است بر عهده دارند، توسعه‌دهندگان بک اند بر بخش‌هایی که در پشت پرده اتفاق می‌افتد تمرکز می‌کنند. در ادامه در مورد این شاخه جذاب برنامه نویسی بیشتر صحبت می‌کنیم.

برنامه نویس بک اند کیست؟

برنامه نویس Back-end به معنای کار بر سمت سرور است، در واقع بر قسمتی که در یک وب‌سایت قابل مشاهده نیست، تمرکز دارد. توسعه‌دهنده بک اند مسئولیت عملکرد صحیح وب‌سایت را بر عهده دارد. کدهایی که توسط برنامه نویسان بک اند نوشته می‌شود با پایگاه‌های داده ارتباط برقرار می‌کنند و داده‌ها را ذخیره، دریافت و حذف می‌کنند. توسعه‌دهندگان Back-end باید با زبان‌های سمت سرور از جمله زبان‌هایی Python ،Java ،Ruby و PHP تسلط کامل داشته باشد.

مقایسه برنامه نویس بک اند و فرانت اند

تفاوت فرانت اند Front-End و بک اند Back-End چیست؟

فرانت اند یا Front End در یک سایت یا برنامه مربوط به ظاهر سایت است و همه آن چیزی است که کاربر با آن تعامل دارد مانند دکمه ها، منوها، اسلایدر و… برنامه نویسی فرانت اند مربوط به ساخت ظاهر وب سایت برای تعامل بهتر و راحت‌تر کاربر است.

بک اند یا Back End در یک سایت مربوط به زمانی است که کاربر بر روی یک دکمه کلیک می‌کند، در سایت ثبت نام می‌کند و یا به سایت لاگین می‌کند، در واقع بخشی است که کاربر نمی‌بینید اما باعث می‌شود دستوراتش انجام شود. برنامه نویسی بک اند مربوط به نوشتن کدهایی است که وظیفه انجام دستورات را بر عهده دارد. جزئیات بیشتر را در مقاله تفاوت برنامه نویسی بک اند و فرانت اند بخوانید.

 چگونه برنامه نویس بک اند شویم؟

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس بک اند، باید به مهارت‌های فنی مسلط باشید که برای طراحی و توسعه برنامه و وب سایت نیاز است:

  •  تسلط به زبان برنامه‌نویسی سمت سرور: همه برنامه نویسان بک‌ اند باید حداقل به یکی از زبان‌های بک‌ اند مثل پایتون، جاوا و PHP تسلط کامل داشته باشند. برنامه نویس باید بتواند کدهای مختلف را کاملا بهینه بنویسد و در صورت ایجاد هر مشکلی در سایت بتواند مشکلات را پیدا و به سرعت رفع کند.
  • فریمورک‌ها: فریمورک‌ها کتابخانه‌هایی از زبان‌های برنامه‌نویسی بک اند هستند که به کدنویسی سریع و تمیزتر کمک می‌کنند. به عنوان مثال لاروال از معروف‌ترین فریمورک‌های php است.
  • پایگاه‌ داده: برای موفقیت به عنوان یک توسعه‌دهنده بک اند نیاز به تسلط بر یک یا پایگاه داده دارید. بخش مهمی از وظایف یک برنامه نویس بک اند این است که بتواند مدیریت دیتابیس را انجام دهد و یک پایگاه داده تمیز برای سایت یا برنامه بسازد. MySQL و SQL پرکاربردترین پایگاه داده‌هایی است که در حال حاضر استفاده می‌شود.
  • امنیت وب: آشنایی با مباحث امنیتی وب و روش‌های امنیت برای ساخت وب‌سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی از اهمیت بالایی برخوردار است که هر برنامه نویس بک اند باید بر آن تسلط داشته باشد.

علاوه بر موارد فنی یک برنامه نویسی بک اند باید توانایی حل مسئله را داشته باشد تا مشکلات و چالش های مختلف را حل کند.

مهارت‌های ضروری برای برنامه نویسی بک اند

با یادگیری برنامه نویسی بک اند وارد دنیای بزرگ برنامه نویسی می‌شوید، همچنین با یادگیری سایر زبان‌های برنامه‌نویسی مانند زبان‌های فرانت اند  به یک برنامه نویس فول استک تبدیل می‌شوید. در مقاله چگونه یک برنامه نویس فول استک شویم؟ می‌توانید جزئیات بیشتر را بخوانید.

معروف‌ترین زبان‌های برنامه نویسی بک اند کدامند؟

در حال حاضر زبان‌های برنامه نویسی بک اند زیادی وجود دارد که توسط برنامه نویسان زیادی از سراسر دنیا استفاده می‌شود. از بهترین زبان های برنامه نویسی Back end می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • Python
  • PHP
  • C#
  • Java
  • C++
  • Kotlin
  • Golang

اولین قدم برای برنامه نویس بک اند را بردار

در دوره کدکرفت از مباحث مقدماتی تا پیشرفته php را به صورت عملی یاد بگیرید و  وارد دنیای برنامه نویسی بک اند شوید. دوره PHP

وظایف توسعه دهندگان بک اند

توسعه‌دهندگان بک اند دارای مسئولیت‌ها و وظایف مهمی هستند که در صورتی که به درستی انجام نشود حتی ممکن است برنامه یا سایت از دسترس خارج شود. در زیر توضیحی از فعالیت‌های روزمره این توسعه‌دهندگان آورده شده است:

  • نوشتن کد با کیفیت بالا: ایجاد کدی تمیز، قابل نگهداری و پایدار
  • انجام تست تضمین کیفیت (QA): طراحی و اجرای برنامه‌های تست برای تست کدهای نوشته شده برای اطمینان از اجرای درست کدها
  • ارزیابی کارایی و سرعت: بررسی و ارزیابی عملکرد و سرعت سایت
  • عیب‌یابی و اشکال‌زدایی: پیدا کردن و رفع مشکلات سایت
  • همکاری با سایر تیم‌ها: همکاری با سایر تیم‌ها از جمله تیم فرانت اند و پشتیبانی

درآمد برنامه نویسان Back end

درآمد برنامه نویسان بک اند بستگی به عوامل مختلفی مانند مهارت، محل کار و نوع زبان برنامه نویسی مورد نظر دارد و درآمد ثابتی نمی‌توان برای آن‌ها در نظر گرفت. طبق گزارش منتشر شده از حقوق و دستمزد 1403، درآمد میانگین برنامه نویسی بک اند با PHP در تهران برای سطح Junior (تازه‌کار) از 4 تا 22 میلیون، برای سطح Mid-Level (متوسط) از 13 تا 40 میلیون و برای سطح Senior (حرفه‌ای) از 20 تا 65 میلیون می‌باشد. در صورت یادگیری و تسلط کامل به برنامه نویسی، می‌توانید به درآمدهای خوبی هم دست پیدا کنید.

برنامه نویسی بک اند یکی از شاخه‌هایی است که در صورت حرفه‌ای شدن در این زمینه، شما را به درآمد و بازار کار مناسبی می‌رساند. در این مطلب قصد داشتیم موضوع برنامه نویسی بک اند را برای شما توضیح و گسترش دهیم تا بیشتر با این حوزه آشنا بشید و بتوانید با توجه به هدف پیش رو بهترین تصمیم را بگیرید.

همانطور که گفتیم PHP یکی از زبان‌های بک اند است؛ این زبان، هسته اصلی برنامه نویسی وردپرس بوده و با طراحی و توسعه قالب و افزونه می‌توانید در مدت کوتاهی به درآمد برسید.

سوالات متداول

برنامه نویسی بک اند چیست؟

برنامه نویسی بک اند کلیه اقدامات برای کدنویسی سمت سرور است که انجام دستورات مختلف سایت مانند ارتباط با پایگاه داده را برعهده دارد.

تفاوت برنامه نویس بک اند و فرانت اند چیست؟

برنامه نویس بک اند وظیفه کدنویسی سایت برای اجرای دستورات مختلف را بر عهده دارد و برنامه نویس فرانت اند مسئول ظاهر سایت است.

مهارت‌های مورد نیاز برای برنامه نویس بک اند کدامند؟

برای اینکه یک برنامه نویس وب شوید نیاز به تسلط در یکی از زبان‌های بک اند مانند php، Python، java، و تسلط بر مدیریت دیتابیس مانند MySQL، SQL دارید.

دیدگاهتان را بنویسید