PHP با داشتن فریم‌ورک های مختلف کدنویسی را آسان تر کرده است. اگر به دنبال کدنویسی سریع هستید، فریمورک لاراول به کمک PHP می‌آید. در این مقاله شما را با این فریمورک محبوب آشنا کنیم.

چه توسعه دهنده باشید یا در ابتدای یادگیری برنامه نویسی PHP باشید، احتمالا نام فریمورک‌های معروف این زبان مانند Laravel ،FuelPHP ،Codeigniter ،Cake PHP ،Zend ،Symfony ،Phalcon ،Yii و… را شنیده‌اید.  لاراول اولین بار در سال 2011 یعنی حدود 13 سال پیش معرفی شد و روز به روز در حال رشد است که به عنوان سریع‌ترین فریمورک‌های PHP شناخته می‌شود. این فریمورک به سرعت توانست از بقیه فریمورک‌های محبوب مانند Symfony ،CodeIgniter و Yii پیشی بگیرد.

laravel interest chart google trends 1

با این محبوبیتی روزافزون لاراول، به احتمال زیاد انتخاب اول و شماره یک بسیاری از برنامه نویسان برای پروژه‌های آینده خواهد بود. اما لاراول چیست و چرا به این سرعت محبوب شده است؟

لاراول چیست؟

فریمورک‌ها با ارائه کتابخانه‌ها، کدها و دستورات به صورت از پیش نوشته‌ در چارچوب یک زبان برنامه نویسی کمک می‌کنند سریعتر و با استاندارد بالاتری برنامه نویسی ادامه پیدا کند. لاراول یکی از بهترین فریمورک PHP است که توسط تیلور اوتول و مبتنی بر معماری Model-View-Controller (MVC) معرفی شده است. لاراول رایگان و منبع باز است و برای طراحی دیتابیس و مدیریت کدهای بک‌اند استفاده می‌شود.

در مارس ۲۰۱۵، لاراول به عنوان معروف‌ترین چهارچوب PHP شناخته شد. کدهای باز لاراول بر روی گیت‌هاب میزبانی می‌شود و تحت لیسانس MIT ارائه شده‌ است. این رویکرد (MVC) برای توسعه سایت می‌تواند مزایایی از جمله نگهداری آسان، افزایش سرعت توسعه و حتی مقیاس پذیری بیشتری داشته باشد.

لاراول چه ویژگی‌هایی دارد؟

نوشتن کد در پروژه‌های بزرگ و سفارشی ممکن است زمان زیادی را از توسعه دهنده بگیرد، به همین دلیل برای صرفه جویی در زمان از فریمورکی مانند لاراول استفاده می‌شود. فریم‌ورک لاراول کمک می‌کند با کمترین میزان کدنویسی دستورات مورد نیازتان را اجرا کنید. لاراول با داشتن ویژگی‌های زیر به کدنویسی بهینه کمک می‌کند:

  • ماژول‌های داخلی (Built-in Modules): ماژول‌های داخلی به این معنی است که می‌توانید بدون نیاز به نوشتن کد اولیه، ویژگی‌های آماده را به پروژه خود اضافه کنید.
  • تست خودکار (Automated Testing): لاراول هر دو تست واحد و ویژگی را ارائه می‌دهد. تست واحد می‌تواند بخش کوچک کد را آزمایش کند، در حالی که از تست ویژگی می‌توان برای آزمایش بخش‌های بزرگ‌تر کد یا ویژگی‌های سایت استفاده کرد.
  • ویژگی های امنیتی (Security Features): لاراول طیف وسیعی از ویژگی‌های امنیتی مانند احراز هویت کاربر، تأیید ایمیل، رمز عبور و موارد دیگر را ارائه می‌دهد.
  • موتور قالب (Template Engine): موتور قالب به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا به راحتی قالب‌های سبک را برای صفحات وب خود ایجاد و نگهداری کنند.

ویژگی های فریم ورک لاراول

لاراول فرانت اند است یا بک اند؟

لاراول در مرحله اول یک فریمورک بک‌اند است. با این حال برخی از عملکردهای جزئی فرانت‌اند را ارائه می‌دهد اما درکنار فریمورک فرانت اند دیگری، بهترین کارایی را دارد. وقتی نوبت به انتخاب یک فریمورک کنار لاراول برای فرانت اند می‌رسد، Vue.js به چشم می‌آید.

اگر میخواهید با زبان‌های بک اند آشنا شوید در مقاله بهترین زبان های برنامه نویسی بک اند  با ویژگی‌ها، کاربرد و بازارکار هر کدام آشنا شوید.

لاراول چه تفاوتی با PHP دارد؟

PHP یک زبان برنامه نویسی و لاراول یکی از فریمورک‌های PHP است. هدف از استفاده یک فریمورک، میان‌بر زدن و آسان‌تر بودن توسعه سایت یا اپلیکیشن است. در مقابل اگر از PHP برای نوشتن کد اصلی استفاده می‌کنید زمان بیشتری نیاز دارید. PHP زبان اصلی وردپرس است و برای طراحی قالب و افزونه از آن استفاده می‌شود. یادگیری برنامه نویسی وردپرس یک فرصت مناسب برای کسب درآمد است.

می‌توان گفت تنها شباهت بین لاراول و PHP این است که هر دو را می‌توان برای ساخت برنامه و سایت استفاده کرد. در نظر داشته باشید که استفاده از لاراول بدون داشتن دانش در PHP بسیار سخت خواهد بود.

اگر به دنبال یادگیری زبان برنامه‌نویسی PHP هستید، در دوره کدکرفت راست چین برنامه نویسی PHP را به صورت پروژه عملی یاد بگیرید.

دوره PHP 

آیا لاراول یک زبان برنامه نویسی است؟

خیر. همانطور که گفته شد لاراول یک فریمورک است که با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده است. به زبان ساده‌تر، لاراول یک زبان پشتیبان است که وظیفه مدیریت و پردازش داده‌ها در یک سایت را بر عهده دارد. PHP به تنهایی نمی تواند برای ایجاد یک برنامه وب استفاده شود.

از آنجایی که لاراول لیست گسترده‌ای از مزیت‌های منحصربفرد را دارد، توصیه می‌شود در پروژه‌های بزرگ از آن استفاده کنید. نمونه‌های رایج سایت‌هایی که با استفاده از لاراول ایجاد می‌شوند شامل برنامه‌ها و حتی سیستم‌های مدیریت محتوای سفارشی (CMS) است.

توجه داشته باشید لاراول تنها فریمورک موجود برای PHP نیست و فریمورک‌هایPHP مانند Symfony ،CodeIgniter و Yii نیز محبوبیت زیادی بین برنامه نویسان PHP دارند. یکی از روش‌های کسب درآمد از PHP یادگیری حرفه ای فریمورک‌های موجود است و در حال حاضر لاروال طرفداران زیادی دارد. اگر شما تجربه استفاده از این فریم‌ورک را دارید در قسمت دیدگاه‌ها با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید