امروزه هیچ کم و کسری در زبانهای برنامه نویسی مختلف وجود ندارد، اما متخصصین وردپرس علاقه دارند از زبانهایی برای تقویت و بهبود وب سایتها و افزونههای خود استفاده کنند که آشنایی بیشتری با آنها دارند. بسیاری از برنامه نویسان علاقه دارند که برنامه نویسی وردپرس را یاد بگیرند اما نمیدانند از کجا شروع کنند. تشخیص اینکه کدامیک از زبانهای برنامه نویسی برای شما مناسب است آسان است زیرا فقط چند زبان برای برنامه نویسی وردپرس وجود دارد که باید بلد باشید. البته ممکن است از قبل با برخی از آنها آشنا باشید. در این مقاله به صورت اجمالی نگاهی به 4 زبان برنامه نویسی وردپرس یعنی PHP، HTML، جاوا اسکریپت و CSS خواهیم انداخت.
1. PHP؛ زبان هسته وردپرس
PHP زبان برنامه نویسی سمت سرور یا بک اند (Back End) است که برای توسعه صفحات وب به کار میرود. PHP یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی بک اند و زیربنای اصلی وردپرس و همچنین بسیاری از برنامههای پرطرفدار مانند (فیسبوک و اینستاگرام) است. جالب است بدانید PHP یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی امروزی است و میتواند مهارت شما در توسعه نرم افزار را به خوبی افزایش دهد.
برای اکثر افراد سوال است که از کدام زبان برنامه نویسی برای نوشتن وردپرس استفاده میشود؛ پاسخ PHP است. اگر در مسیر توسعه وردپرس هستید، به درک و دانش خوبی در زمینه PHP نیز نیاز دارید. در واقع این زبان یکی از دو زبان اصلی برای وردپرس است.
کاربرد PHP در تمها و پلاگینهای وردپرس کمک میکند تا محتوا را دستکاری کرده، ورودی کاربر را دریافت کنند و هر کاری را انجام دهند که میتواند نحوه عملکرد سایت شما را تغییر دهد. بنابراین دانستن PHP در بک اند ضروری است.
اگر به تازگی پا به عرصه توسعه وردپرس گذاشتهاید، انتخاب PHP بسیار کارآمد و آسان است. بزرگترین مزیت PHP این است که بهترین فریمورکها را برای وردپرس دارد و برای توسعه وردپرس تغییرات متنوعی میتوانید انجام دهید.
PHP معایبی هم دارد؛ درست است که یادگیری آن آسان است، اما اگر ندانید چه کاری انجام میدهید، باید منتظر هک شدن و خطاهای متعدد باشید. از طرفی به رم زیادی نیاز دارد تا بتواند به طور موثر روی سرور شما کار کند.
اگر به دنبال یک آموزش جامع برنامه نویسی هستید دوره برنامه نویسی وردپرس راست چین آکادمی همه مهارتهایی که برای یک طراح و توسعه دهنده وردپرس نیاز است را به شما آموزش میدهد و در نهایت یک پلن درآمدی به شما ارائه میدهد.
2. HTML؛ زیربنای وب
شاید بپرسید که آیا از HTML در وردپرس استفاده شده است؟ پاسخ مثبت است. HTML5 با هدف توسعه برنامه وب ایجاد شده است و چندین ویژگی منحصربفرد دارد برای ساخت برنامههای پیچیده وب بسیار مناسب است. HTML 5 بسیار مورد قبول توسعه دهندگان وردپرس است، زیرا امکان توسعه یک تجربه رابط کاربری بسیار جذاب را فراهم میکند.
میتوان اینگونه گفت که HTML مسئولیت تولید محتوا و قالب بندی وردپرس را برعهده دارد. بنابراین بخش بسیار مهمی از توسعه سایت و وردپرس شما را HTML به دوش میکشد. چندین نسخه از HTML وجود دارد که با این حال تنها از نسخه HTML5 در توسعه تم وردپرس استفاده میشود. به زبان سادهتر، اگر به فکر ایجاد یک وبسایت زیبا با استفاده از وردپرس هستید، میتوانید از HTML5 برای تولید محتوا و قالب بندی استفاده کنید.
HTML5 از لحاظ Responsive Design، Local Storage و Touch Events مزیتهای خوبی برای توسعه وردپرس به همراه دارد. اما معایبی نیز دارد به عنوان مثال، شما نمیتوانید هیچ محاسبات سنگینی را بدون دسترسی به ابزار یا افزونههای شخص ثالث انجام دهید. اگر میخواهید سایتی غنی و تعاملی بسازید، باید به زبانهای دیگر مانند JS و CSS تکیه کنید.
3. JavaScript؛ ایجاد تعامل در صفحات سایت وردپرسی
جاوا اسکریپت زبانی ضروری است که برای همه توسعه دهندگانی که روی وب سایتی کار میکنند، ویژگیهایی تعاملی در وردپرس دارد. در ابتداییترین حالت، جاوا اسکریپت به شما اجازه میدهد تا بر اساس تعامل کاربر با سایت خود اقدام کنید و آن تعامل را در طراحی خود بیاورید.
نقش جاوا اسکریپت در وردپرس بسیار پر اهمیت است. هدف اصلی استفاده از جاوا اسکریپت جذابتر و کاربر پسندتر کردن سایت شما است و همچنین استفاده از آن آسان است. بنابراین میتوان گفت که جاوا اسکریپت برای افزودن ویژگیها و توابع پیشرفتهای استفاده میشود که تجربه کاربر را بهبود میبخشد.
اکثر توسعه دهندگان از جاوا اسکریپت به عنوان بخشی از یک چارچوب جامعتر استفاده میکنند. در وردپرس، میتوانید جاوا اسکریپت را با استفاده از یک تابع داخلی به کار بگیرید. ایجاد برنامههای کاربردی وردپرس به تخصص نیاز دارد که شما میتوانید با یادگیری یا استخدام توسعه دهندگان وردپرس به خود کمک کنید.
استفاده از jQuery در سایت شما مزیتهای زیادی دارد که یکی از آنها سهولت دسترسی و تغییر عناصر HTML در یک صفحه وب است. همچنین با jQuery، میتوانید کد اضافی را به هر عنصر اضافه کنید، به این معنی که میتوانید به راحتی یک صفحه وب را استایل و دستکاری کنید.
اما متاسفانه استفاده از jQuery دارای معایبی نیز است. اول از همه سنگینی کدهای آن است که میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد. همچنین پهنای باند اضافه شده ممکن است به بهینه سازی سایت آسیب برساند. نقطه ضعف دیگر آنکه اگر وب سایت خود را به مکان دیگری منتقل کنید، با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد.
4. CSS؛ تغییر ظاهر سایت وردپرس
در نهایت به آخرین زبان برنامه نویسی وردپرس میرسیم. یکی از 4 زبان برنامه نویسی وردپرس اصلی، CSS است که در قالبها و افزونههای وردپرس بسیار استفاده میشود. CSS به شما اجازه میدهد تا با استفاده از تغییراتی مانند فونت، رنگ و طرح، ظاهر یک صفحه وب را بدون تغییر محتوای آن تغییر دهید.
CSS یکی از سادهترین زبانها برای یادگیری و استفاده است، حتی اگه تجربه کدنویسی نداسته باشید. یکی از مزیتهای CSS برای شروع این است که به افرادی که بلد هستند به خوبی از آن استفاده کنند کمک میکند تا در زمان خود صرفه جویی کنند. همچنین به بارگذاری سریعتر سایت شما کمک میکند، زیرا نیازی به ارسال اطلاعات زیادی در بارگذاری هر صفحه ندارد.
از طرفی از معایب آن این است که اکثر مردم نمی توانند به اندازه کافی در HTML یا CSS ساده کدنویسی کنند تا وب سایتهایی با ظاهر چشمگیر ایجاد کنند. اگر بلدید که چگونه با استفاده از HTML و CSS یک وب سایت زیبا طراحی می توانید تغییرات دلخواه را اعمال کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کاربرپسند است که به هرکسی که مهارت اولیه در طراحی سایت دارد اجازه میدهد تا یک وب سایت طراحی کند. از آنجایی که زبان برنامه نویسی نقش مهمی در توسعه وردپرس دارد، زبانهای برنامه نویسی مورد بحث (در بالا) تأثیر زیادی در این روند دارند. وردپرس یک پلتفرم آسان برای استفاده است که نیازی به دانش فنی عمیق یا توانایی های کدنویسی نداردو اگر به دنبال یک روش سریع برای یادگیری طراحی سایت هستید در دوره طراحی سایت وردپرس می توانید در زمان کوتاهی طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرید و در کنار تسلط به زبانهای برنامه نویسی از وردپرس هم برای طراحی سایت استفاده کنید. بنابراین، برای توسعه دهندگان وب مبتدی، طراحان وب و علاقه مندان به کسب و کارهای استارتاپی که ممکن است بخواهند پای خود را در ایجاد یک وب سایت باز کنندبا وردپرس امکان طراحی سایت در زمان کوتاهی وجود دارد.
2 پاسخ
برای یادگیری توسعه وردپرس چه سطحی از PHP را باید یاد بگیریم؟ و چطوه می تونم مباحث مورد نیاز را یاد بگیرم؟
برای یادگیری توسعه وردپرس بهتره به PHP تسلط جامع و کامل داشته باشید.
مباحث مورد نیاز رو میتونید از طریق دوره PHP، به نشانی https://academy.rtl-theme.com/course/php-programming/ فرا بگیرید.