اگر در وبسایت وردپرسی شما خطای غیرمنتظرهای رخ دهد، این میتواند باعث شود تا بازدیدکنندگان، محتوای شما را ترک کنند. طی خطاهای پشت صحنه (back-end) ممکن است شما با مشکلاتی مثل دسترسی به پیشخوان یا بارگذاری فایلهای رسانهای مواجه شوید. خوشبختانه، این خطاها جزو مشکلات رایج وردپرس هستند که راه حل سادهای برای آنها وجود دارد. در این مقاله، به شما رفع خطای 404 در وردپرس را آموزش میدهیم.
خطای 404 که به عنوان خطای «Page Not Found» نیز شناخته میشود، نشان میدهد که مرورگر شما نمیتواند صفحهای را که میخواهید به آن دسترسی داشته باشید را پیدا کند. بسته به مرورگری که از آن استفاده می کنید، پیام دقیق ممکن است کمی متفاوت به نظر برسد، اما معمولاً همیشه حاوی کد ‘404’ یا پیام ‘صفحه یافت نشد’ است.
برای رفع خطای 404 در وردپرس چه اقداماتی انجام دهیم؟
خطای 404 به عبارت دیگر، یک کد پاسخ HTTP است و زمانی رخ میدهد که سرور نمیتواند فایل یا صفحهای که کاربر درخواست کرده را پیدا کند. در پاسخ، سرور میزبانی وب به صورت خودکار برای کاربر پیام خطای “404 Not Found” (404 یافت نشد) را ارسال میکند.
خطای 404 وردپرس معمولاً در موارد زیر اتفاق میافتد:
- زمانی که به تازگی سایت خود را به هاست جدیدی منتقل کردهاید.
- وقتی که ساختار پیوند یکتای URL خود را تغییر دادهاید و URL قدیمی را انتقال ندادهاید.
- وقتی که اجازه دسترسی به فایل را ندارید.
- وقتی URL غلطی را باز کردهاید.
- افزونه/قالب با کدنویسی ضعیف نصب کردهاید.
حال برای رفع ارور 404 در وردپرس چه کنیم؟ این آموزش به شما نشان خواهد داد چگونه سریعاً کد وضعیت 404 Not Found را برطرف کنید. پس بیایید شروع کنیم!
-
تاریخچه و کوکیهای مرورگر را پاک کنید
روش اول برای رفع ارور 404 عیب یابی خطای 404، پاک کردن کش و کوکیهای مرورگر است. یا میتوانید با حالت ناشناس به سایت خود مراجعه کنید.
-
رفع خطای 404 در وردپرس با تنظیم پیوند یکتا (Permalink)
اگر بجز صفحه اصلی، سایر صفحات وبسایت وردپرسی شما، به شما خطای 404 صفحه یافت نشد را نشان میدهد، میتوانید با دنبال کردن مراحل زیر تنظیمات پیوند یکتای خود را بهروز کنید:
- وارد داشبورد وردپرس خود شوید.
- به قسمت تنظیمات >> پیوندهای یکتا بروید.
- روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.
-
رفع خطای 404 در وردپرس با بازیابی فایل .htaccess
یکی از اصلیترین روش های رفع خطای 404، ساخت فایل htaccess است. از آنجا که .htaccess یک فایل مخفی است، میتوانید از هاست یا از طریق FTP آن را حذف کنید و مجددا بسازید.
همیشه پیشنهاد میشود قبل از ویرایش هرگونه فایل یا صفحه، از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید، بنابراین قبل از تغییر این فایل یکبار آنرا ذخیره و در جایی در سیستم نگهداری کنید. سپس مراحل زیر مراحل زیر را دنبال کنید:
- با استفاده از یک حساب FTP وارد سرور خود شوید.
- فایل .htaccess را جستجو و حذف کنید (این فایل مستقیما در Public_html است و قبل از آن یک بکاپ از فایل بگیرید).
- از مسیر تنظیمات وردپرس> پیوندهای یکتا را یکبار مجددا ذخیره کنید تا فایل .htaccess ساخته شود.
-
غیرفعال کردن قالب و افزونهها تیر آخر رفع ارور 404 در وردپرس
یک افزونه از کار افتاده یا با کدنویسی ضعیف ممکن است باعث خطای 404 در سایت وردپرسی شما شود. برای بررسی این موضوع، شما باید تمام افزونههای خود را غیرفعال کنید و بعد از آن در صورت ضرورت حتی قالب فعلی خود را تغییر دهید.
برای اینکار، به public_html > wp-content بروید و نام پوشه افزونهها را به چیزی مانند myplugins تغییر دهید. حالا به مرورگر خود برگردید و بررسی کنید که آیا وبسایت کار میکند یا خیر. اگر خطا حل شده است، پس هر کدام از افزونههای شما ممکن است مقصر باشند.
یا، نام پوشه myplugins را به plugins تغییر دهید و مراحل زیر را برای بررسی اینکه کدام یک از افزونههای شما خطا را ایجاد میکند، دنبال کنید.
- به داشبورد وردپرس خود بروید.
- به افزونهها > افزونههای نصب شده بروید.
- هر افزونه را یکی یکی فعال کنید و بررسی کنید که آیا وبسایت شما کار میکند یا خیر.
- هنگامی که با خطای 404 مواجه میشوید، میدانید که کدام افزونه آن را ایجاد کرده است.
- افزونه را بروزرسانی کنید یا آن را حذف کنید تا از خطا خلاص شوید.
ممکن است مشکل از قالب شما باشد. بنابراین قالب را غیر فعال و یکی از قالبهای پیش فرض را انتخاب کنید. در نهایت یک راه ساده برگرداندن بکاپ سالم سایت از طریق ارسال تیکت به هاستینگ است.
توجه: تمام قالبهای وردپرس دارای فایلهای 404.php هستند اما لزوماً دارای فایل قالب خطای 404 سفارشی نیستند. وردپرس به صورت خودکار از صفحه 404.php اگر خطای 404 رخ دهد استفاده میکند. شما میتوانید با استفاده از یک FTP مثل FileZilla به فایلهای وردپرس خود دسترسی پیدا کنید.
علاوه بر رفع خطای 404 در وردپرس اقدامات زیادی میتوانید برای بهبود سایت خود انجام دهید که یکی از آنها استفاده از لایت هاوس گوگل برای افزایش سرعت سایت است. در آموزش کار با لایت هاوس همه بخشهای این ابزار کاربردی را توضیح میدهیم.
سخن آخر
امیدوارم این راهنماییها به شما کمک کرده باشند تا مشکل “خطای صفحه 404 وردپرس” یا “پیوندهای یکتای وردپرس کار نمیکنند” را حل کنید. آیا راه دیگری برای رفع خطای 404 در وردپرس پیدا کردهاید؟ لطفاً راهحلهای پیشنهادی خود را با ما در بخش نظرات زیر به اشتراک بگذارید.