اگر برنامهنویس هستید و قصد انجام کار بهصورت دورکاری را دارید، انتخاب کار فریلنسری میتواند گزینه جذابی برای شما باشد. با استفاده از سایتهای فریلنسری برنامهنویسی، میتوانید پروژههای مختلفی را بگیرید و خود را محدود به کار در یک شرکت خاص نکنید. خوشبختانه این سایتها هم بهصورت داخلی (در ایران) و هم بهصورت خارجی وجود دارند و شما میتوانید با عضویت در آنها و تکمیل رزومه خود شروع به کار کنید.
فریلنسر (Freelancer) کیست؟
یک فریلنسر چه کاری انجام میدهد؟ فریلنسر فردی است که بهصورت مستقل و بدون اینکه به شرکت یا سازمانی وابسته باشد، برای کارفرمایان مختلف کار میکند. فریلنسرها معمولاً در زمینههای تخصصی مانند برنامهنویسی، ترجمه و تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ، سئو، طراحی گرافیک و… مهارت داشته و از اینجهت پروژههای مختلفی را به طور دورکاری انجام میدهند. در واقع شخص خدمات حرفهای خود را به مشتریان به صورت توافقی ارائه میدهد.
فریلنسینگ نوعی خود اشتغالی (self-employment) است و به جای اینکه فرد برای یک سازمان کار کند برای خودش کار میکند.
درآمد یک فریلنسر چقدر است؟
درآمد فریلنسرهای برنامه نویسی به زمینه کاری، رزومه، سابقه کار و تخصص، تجربه، قیمتگذاری مناسب، سطح رقابت و تعداد ساعات کاری بستگی دارد. از طرفی، درآمد فریلنسرها ناپایدار بوده و به تعداد پروژهها و میزان تقاضا نیز وابسته است. در ایران به طور متوسط 15 تا 25 میلیون تومان در ماه و در کشورهای خارجی به 3 تا 10 هزار دلار در ماه میرسد.
بعد از دریافت پروژه توسط شما بخشی از درآمد و پول کارفرما به عنوان پورسانت کسر شده و به حساب سایت فریلنسری واریز میشود. این دستمزد طبیعتاً به عوامل مختلفی از جمله میزان تخصص، کیفیت انجام کار و سابقه کاری شما بستگی دارد.
سایتهای فریلنسری برنامه نویسی ایرانی
برای انجام پروژههای پروژههای برنامه نویسی میتوانید از سایتهای فریلنسری شروع کنید؛ سایتهای فریلنسری برنامه نویسی واسطهای بین کارفرما و فریلنسر هستند. شما باید مهارتهای لازم را داشته باشید تا کارفرما بتواند به شما اعتماد کند.
از آنجایی که فریلنسری یکی از روش های کسب درآمد ریالی و دلاری از برنامه نویسی است، تصمیم گرفتیم در ادامه لیست کاملی از محبوبترین وبسایتهای فریلنسری داخلی و خارجی برنامه نویسی را بیاوریم تا بتوانید هر نوع پروژه را از آنها بگیرید.
-
پونیشا؛ بزرگترین و قدیمیترین سایت فریلنسری برنامه نویسی
سایت فریلنسری پونیشا از سال 1390 فعالیت خود را آغاز کرد. این وبسایت با داشتن تنوع زیاد در پروژهها در زمینههای مختلف، اعم از برنامهنویسی، طراحی گرافیک، تولید محتوا، سئو، طراحی سایت و… بهعنوان مرجعی معتبر برای فریلنسرها و کارفرمایان به شمار میآید.
پونیشا با امکاناتی شامل سیستم داوری، پشتیبانی سریع، امکان چت بین کارفرما و فریلنسر و سیستم رتبهبندی فریلنسرها فضای مناسبی را برای ارائه خدمات مربوطه به وجود آورده است. همچنین این پلتفرم با برگزاری دورههای آموزشی و وبینارهای متنوع، به ارتقای مهارتهای فریلنسرها کمک میکند.
در مجموع، این پلتفرم بازار کار آنلاین، با ایجاد فرصتهای شغلی مختلف به کارفرمایان کمک میکند تا متخصصان و فریلنسرهای معتبر و با مهارت را پیدا کنند. این وبسایت تنها از کارفرما کارمزد دریافت میکند.
-
کارلنسر؛ یکی از بهترین سایت های دورکاری و برونسپاری پروژه برنامه نویسی
پلتفرم کارلنسر نیز مانند پونیشا یک وبسایت شغل یابی آنلاین و یکی از سایتهای فریلنسری برنامه نویسی ایرانی بوده که از سال 1394 فعالیت خود را آغاز کرده است. این وبسایت با داشتن تنوع قابلقبول در زمینههای مختلف شغلی، بستری مناسب برای فریلنسرها و کارفرمایان فراهم کرده است.
کارلنسر یک رابط کاربری ساده دارد و امکان جستجو و یافتن پروژههای مختلف را به هر دو گروه میدهد. سیستم چت آنلاین نیز در این وبسایت فعال بوده و کارفرمایان و فریلنسرها میتوانند با یکدیگر گفتگو کنند. لازم به ذکر است که سیستم داوری و پشتیبانی نیز در این وبسایت وجود دارد تا در صورت اختلاف بین طرفین به حل مشکلات و جلب رضایت دو طرف کمک کند. نیازی به پرداخت کمیسیون برای ثبت پروژه نیست و 2 درصد از هزینه هر پروژه به حساب کارفرما بر میگردد.
-
انجام میدم؛ محبوبترین سایت دورکاری برنامه نویسی
پلتفرم انجام میدم نیز برای ارسال و انجام پروژههای مختلف از جانب کارفرمایان و فریلنسرها به شما کمک میکند. این وبسایت با داشتن رابط کاربری ساده و باکیفیت خدمات انجام پروژه را به کاربران ارائه میدهد. همچنین وجود پشتیبانی قوی و قیمت مناسب باعث شده است تا بسیاری از افراد این وبسایت را برای انجام و گرفتن پروژه انتخاب کنند. انجام میدم کارمزد انجام پروژهها را از هر دو طرف دریافت میکند. سابقه این پلتفرم بهاندازه دو پلتفرم قبلی نبوده و درصورتیکه قصد انجام پروژههای بزرگ و پیچیده را دارید انتخاب این وبسایت توصیه نمیشود.
-
سایت پارس فریلنسر؛ بهترین سایت فریلنسر و انجام پروژه آنلاین برنامه نویسی
پارس فریلنسر یک پلتفرم ایرانی و محبوبترین سایت دورکاری برنامه نویسی است که آغاز فعالیت آن به سال 1396 بر می گردد. این سایت با تمرکز بر پروژههای تخصصی و بزرگ در زمینههای مختلف، از جمله برنامه نویسی، طراحی گرافیک، ترجمه و تولید محتوا، بستری مناسب برای فریلنسرهای باتجربه و متخصصان حرفهای فراهم کرده است. پارس فریلنسر برای فریلنسرهایی که به دنبال پروژه های بزرگ و پیچیده و کارفرمایانی که به دنبال فریلنسر های قابل اعتماد هستند مناسب است.
این وب سایت کارمزد خود را تنها از کارفرمایان دریافت می کند. اگر به دنبال یک پلتفرم آنلاین برای انجام پروژه های تخصصی خود هستید، پارس فریلنسر می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در این سایت میتوانید به عنوان فریلنسر مبلغ موردنظر را وارد کرده و پروژهها را فیلتر کنید.
-
پارس کدرز؛ اولین استارتاپ فریلنسری برنامه نویسی
این پلتفرم به طور تخصصی بر انجام پروژههای برنامهنویسی وب و موبایل متمرکز است. پلتفرم پارس کدرز با پذیرش طیف گستردهای از پروژههای طراحی سایت، اپلیکیشن موبایل، پلتفرمهای آنلاین و… فضای مناسبی برای برنامهنویسان و طراحان سایت به شمار میآید. پارس کدرز با داشتن پشتیبانی قوی و باکیفیت بالا و همچنین برگزاری مسابقات برنامهنویسی بهصورت دورهای انتخابی جذاب و مناسب به شمار میرود. پارس کدرز برای پروژههای غیر از برنامهنویسی مناسب نیست و همچنین تنوع پروژههای این پلتفرم از پونیشا و کارلنسر کمتر است. گفتنی است که پارس کدرز کارمزد خود را از هر دو طرف دریافت میکند.
در هنگام انتخاب سایت فریلنسری برنامه نویسی باید به نکات زیر توجه کنید:
- انتخاب سایت بر اساس نوع پروژه برنامه نویسی: همانطور که گفته شد، برخی از سایتها در زمینههای خاصی مثل برنامهنویسی وب، برنامهنویسی موبایل، گرافیک و طراحی، ترجمه، و غیره فعالیت دارند؛ بنابراین مطمئن شوید سایتی که انتخاب میکنید، به نیازهای پروژههای شما پاسخ میدهد.
- میزان دستمزد: هر سایت ممکن است میزان دستمزد و پرداختی متفاوتی داشته باشد. بررسی کنید که سیاست پرداختی و میزان کمیسیون و دستمزد سایتها چگونه است و آیا با انتظارات شما هماهنگ است یا خیر.
- سیستم داوری و پشتیبانی: وجود یک سیستم داوری قوی و پشتیبانی مؤثر میتواند به شما کمک کند تا در صورت بروز مشکلات، بهراحتی آنها را حل کنید. این موضوع مهم است زیرا ممکن است در اثر تفاوتها و اختلافات با کارفرما یا فریلنسر مواجه شوید.
- نظرات کاربران: بررسی نظرات و تجربیات کاربران قبلی سایت میتواند به شما اطلاعات مفیدی در مورد عملکرد و کیفیت خدمات آن سایت بدهد و کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.
باتوجهبه این موارد و با تحقیق و مطالعه دقیقتر، میتوانید بهترین سایت را برای انجام پروژههای خود انتخاب کنید.
طراحی سایت از پروژههای پرطرفدار در سایتهای فریلنسری است و با شرکت در دوره طراحی سایت با وردپرس میتوانید یک مهارت پولساز یاد بگیرید و از این سایتها پروژه بگیرید.
سایتهای فریلنسری خارجی
چگونه در سایتهای برنامه نویسی خارجی کار کنیم؟ برای کسب درآمد دلاری از سایتهای فریلنسری باید در پلتفرم های فریلنسری برنامه نویسی خارجی عضو شوید. توصیه میکنم قبل از این کار حتما مهارت زبان خود را تقویت کنید و بعد از اینکه چند پروژه انجام دادید به ثبت نام در این سایتها اقدام کنید.
-
سایت Freelancer؛ قدیمیترین سایت فریلنسری برنامه نویسی خارجی
این وبسایت با داشتن بیش از 50 میلیون کاربر از حدود 250 کشور مختلف در جهان، بهعنوان یکی از قدیمیترین و بزرگترین پلتفرمهای فریلنسری فعالیت دارد. این وبسایت با داشتن یک بستر مناسب برای کارفرمایان و فریلنسرها، به آنها کمک میکند تا پروژههای خود را به سرانجام برسانند. از مزایای این پلتفرم میتوان به تنوع گسترده در پروژهها، سیستم داوری و امکان چت آنلاین در آن اشاره کرد. ضمن اینکه دستمزد بالا و رقابت زیاد برای دریافت پروژه نیز از معایب این سایت به شمار میرود.
-
سایت UpWork؛ معتبرترین سایت فریلنسری برنامه نویسی
آپ ورک نیز یکی از سایت های دورکاری و فریلنسری برنامه نویسی است که بیش از 12 میلیون کاربر ثبتنامی از 180 کشور مختلف دارد. UpWork به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین پلتفرمهای فریلنسری و رقیب اصلی Freelancer در جهان شناخته میشود. آپ ورک به عنوان یک رهبر در عرصه فریلنسینگ معروف است و برای فریلنسرها و کارفرمایان یک بستر امن و کارآمد برای ارتباط و انجام پروژههای مختلف را فراهم میکند.
نکته: در Upwork فریلنسرها میتوانند سطح تخصصی پروژهها، پروژههای بلند مدت و کوتاه مدت را انتخاب کنند.
-
سایت Toptal: منحصر بفردترین سایت فریلنسری برنامه نویسی
Toptal بهعنوان یک پلتفرم فریلنسری منحصربهفرد شناخته میشود که روی 100 مهارت (Skills) مختلف تمرکز دارد. با فرآیند گزینش سختگیرانه خود، این سایت فقط 3% از متقاضیان را به عنوان فریلنسر تایید میکند. Toptal امکان دسترسی به پروژههای رده بالا، درآمد بالا، فرصتهای یادگیری و رشد، و جامعهی قوی فریلنسرهای برتر را فراهم میکند. با این حال، برای ورود به این سایت، باید فرآیند گزینش سختگیرانه و رقابت زیاد را پشت سر بگذارید. برای موفقیت در Toptal، مهارتهای خود را بهبود دهید، رزومه و پروفایل خود را به طور کامل پر کنید، با دقت در فرآیند گزینش شرکت کنید، ارتباط شفاف و واضح با کارفرمایان داشته باشید، به تعهدات خود عمل کنید، و در جامعه Toptal فعالیت نمایید. این نکات میتواند شانس موفقیت شما را در این پلتفرم بالا ببرد.
-
سایت Fiverr: بهترین سایت دورکاری و استخدام فریلنسری خارجی
این وبسایت یکی از بهترین سایتهای فریلنسری خارجی است. سایت Fiverr در زمینه خدمات مختلفی چون برنامهنویسی، طراحی وب، طراحی گرافیک، تولید محتوا و ترجمه، خدمات دیجیتال مارکتینگ و… فعالیت دارد. این وبسایت بهعنوان یکی از بهترین منابع برای فریلنسرها و کارفرمایان به شمار میرود.
نحوه دریافت دستمزد از سایتهای فریلنسری خارجی
به دلیل وجود تحریمهای مختلف، دریافت دستمزد از وبسایتهای خارجی برای کاربران ایرانی تا حدودی چالشبرانگیز است. البته با وجود روشهای مختلفی همچون واسطهها و صرافیهای آنلاین و استفاده از تبادل ارز دیجیتال این مشکل تا حد زیادی برطرف میشود.
محبوبترین شغلها در سایتهای فریلنسری
محبوبترین شغلهای موجود در وبسایتهای فریلنسری شامل طراح سایت، برنامهنویس، گرافیست، متخصص سئو، تصویربردار و ویرایشگر فیلم، مشاوره مالی و کسبوکار، متخصص شبکههای اجتماعی، مشاور منابع انسانی، نویسنده (کپیرایتر) و… میشود. این شغلها به دلیل تقاضای بالا و بازار کار محبوب همواره مورد توجه افراد قرار دارند و پروژههای مختلفی برای انجام آنها در وبسایتهای فریلنسری وجود دارد.
مزایا و معایب فریلنسری (Freelancing) چیست؟
زندگی فرلینسری چالشهای خودش را دارد که یکی از آنها دغدغه پیدا کردن پروژه است. در ادامه مزایا و معایب شغل فریلنسری را آوردهایم.
مزایای فریلنسری
شغل فریلنسری به افراد امکان انتخاب زمان و مکان کار خود را میدهد. همچنین فریلنسرها میتوانند در زمینههای مختلف شغلی فعالیت کنند و از تکراری بودن و محدود بودن کار خود جلوگیری کنند. این مدل کار به افراد استقلال بالایی میدهد و نیازی به پاسخگویی به یک مدیر یا سرپرست را ندارند.
معایب فریلنسری
با وجود مزایای فریلنسری، این مدل کار دارای معایبی نیز هست. اولین و مهمترین مورد آن، عدم ثبات در کسب درآمد است. این موضوع میتواند برای افرادی که بهصورت فریلنسری کار میکنند یک دغدغه و نگرانی تلقی شود. برای دریافت پروژههای فریلنسری ممکن است رقابت زیاد باشد و در نتیجه سبب شود تا بهراحتی یک پروژه نصیب فرد نشود. همچنین افرادی که بهصورت دورکاری مشغول به کار هستند از مزایای بیمه درمانی و بازنشستگی نیز محروم خواهند بود. لازم به ذکر است که فریلنسرها باید نظم و انضباط شخصی بالایی داشته باشند تا به تعهدات خود پایبند باشند.
توصیههایی برای فریلنسرها (نکاتی برای موفقیت در پروژهها)
اجازه دهید شما را به چند نکته برای موفقیت در پروژههای موجود و دریافت پروژههای بیشتر آشنا کنیم:
- به کارفرما اطمینان دهید که در صورت عدم رضایت او، کار را بهصورت رایگان اصلاحکرده و هزینهای از او دریافت نخواهید کرد. این موضوع اطمینان کارفرما را جلب کرده و شانس شما را برای دریافت پروژه بیشتر خواهد کرد.
- ارزش مهارت و کار خود را بدانید و قیمتهای پایین برای کار خود در نظر نگیرید. شغل فریلنسری میتواند عوارض مختلفی چون چشمدرد، کمردرد و… را به همراه داشته باشد.
- همواره مهارتهای خود را تقویت کنید و خود را بهروز نگه دارید تا مشتریان حرفهایتری را جذب کرده و درآمدتان را افزایش دهید.
- در ابتدای کارتان، برای دریافت نظرات مثبت کارفرمایان خود تلاش کنید.
- یک وبسایت برای ارائه بیوگرافی و نمونه کارهایتان ایجاد کرده و به کارفرمایان نشان دهید.
- به تعهدات خود عمل کرده و پروژهها را سروقت تحویل دهید.
با رعایت این نکات میتوانید شانس خود را برای موفقیت در سایتهای فریلنسری افزایش دهید.
برنامه نویسی؛ شغل فریلنسری برای دانش آموزان
بعضی از دانش آموزان و نوجوانان به برنامه نویسی علاقه زیادی دارند. با توجه به اینکه نمیتوانند به صورت تمام وقت مشغول کار شوند با گذراندن دورهها و انجام پروژهها به صورت فریلنسری میتوانند زمانی که فرصت دارند از علاقه خود کسب درآمد کنند.
در این مقاله به بررسی شغل فریلنسری، سایت های فریلنسری برنامه نویسی خارجی و داخلی، مزایا و معایب این شغل پرداختیم. اگر برنامهنویس هستید و به دنبال یک شغل فریلنسری برای خود میگردید با انتخاب یکی از وبسایتهای مذکور میتوانید به راحتی به خواسته خود برسید. ضمن اینکه در صورتی که قصد کسب درآمد دلاری دارید، وبسایتهای خارجی فریلنسری هزینههای بسیار مناسبی را برای افراد متخصص در زمینه برنامهنویسی پرداخت خواهند کرد. پس از این فرصت استفاده کنید و استعدادهای خود را به نمایش بگذارید و از تخصص خود برای ساختن دنیایی بهتر استفاده کنید.
سؤالات متداول
- آیا تبدیل شدن به یک برنامه نویس فریلنسری (Freelance Programming) سخت است؟
برای اینکه به یک برنامه نویس آزاد موفق تبدیل شوید به صبر زیاد، اخلاق کاری عالی و شبکه قوی از مشتریان نیاز دارید. برای همه این اتفاقات، شما باید یک فرد قابل اعتماد و ماهر باشید که برای شروع با درآمد کمتر کار کنید، زیرا رقابت زیادی در برنامه نویسی وجود دارد.
2. کدنویسهای فریلنسری (Freelannce Coder) چند ساعت در روز کار میکنند؟
اگر نمیخواهید به خود سخت بگیرید نباید بیش از 40 ساعت در هفته را برای توسعه اختصاص دهید، اما اگر زمان بیشتری دارید، می توانید حداکثر 50 ساعت در هفته را به کار خود اختصاص دهید. شما باید تعادل را در کار و زندگی خود به طور همزمان حفظ کنید.