تاثیر سرعت سایت بر سئو
سرعت سایت به شکل مستقیم بر سئو و رتبه‌بندی سایت در موتورهای جستجو تأثیرگذار است. بارگذاری سریع صفحات وب، به ارتقا تجربه کاربری و کاهش نرخ پرش سایت کمک می‌کند و در نتیجه رتبه سایت در گوگل را بهبود می‌دهد. برای اینکه نحوه تاثیر سرعت سایت بر سئو را بدانید این مقاله را از دست ندهید.

گوگل از سال 2010 اعلام کرد که سرعت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو (SEO) و بهینه‌سازی سایت است. در سال 2013 با آپدیت الگوریتم پنگوئن، تاثیر این فاکتور روی سئو بیشتر شد. سؤال اصلی اینجاست که سرعت سایت (Site Speed) و پرفورمنس (Performance) آن تا چه حد اهمیت دارند؟ آمار نشان می‌دهد 83% از کاربران انتظار دارند که سایت برای آنها در کمتر از 3 ثانیه باز شود؛ به علاوه برای هر ثانیه از زمان بارگذاری اضافی، نرخ تبدیل به طور متوسط 2.11 درصد کاهش می یابد. در این مقاله درباره تاثیر سرعت سایت در سئو و پارامترهای مهم برای اندازه‌گیری آن صحبت می‌کنیم.

منظور از سرعت سایت چیست؟

سرعت سایت به مدت‌زمان بارگذاری کامل یک صفحه وب اشاره دارد؛ یعنی مدت زمانی که طول می‌کشد تا کاربر درخواست ورود به یک صفحه را بفرستد و محتوای آن صفحه به او نمایش داده شود. اصطلاحاً، هرچه این زمان کوتاه‌تر باشد، کاربران کمتری از دیدن آن صفحه خسته می‌شوند. به‌طورکلی، سرعت لود صفحه (page load speed) بالا، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی در میزان ماندگاری کاربران در سایت داشته باشد.

چگونه سرعت سایت را اندازه بگیریم؟

برای اندازه‌گیری سرعت سایت، ابزارهای مختلفی مانند GTmetrix، Page Speed Insight ، Website Speed Test وجود دارند که از بین این ابزارها، GTmetrix به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین‌ها شناخته شده است و بخشی از سایت که مشکل دارد و منجر به کاهش سرعت شده را نشان می‌دهند. همچنین راهکارهایی برای افزایش سرعت سایت به شما ارائه می‌دهند.

تاثیر سرعت سایت بر سئو و اندازه گیری آن با جی تی متریکس

سرعت سایت چطور روی سئو تاثیر می‌گذارد؟

تجربه کاربری (User Experiene) برای بازدیدکنندگان، اهمیت بالایی دارد؛ زیرا از طرفی سرعت بالای لود صفحه احتمال پرش کاربر و خارج شدن از صفحه شما را پایین می‌آورد و از طرف دیگر، سرعت صفحه یک فاکتور رتبه‌بندی مستقیم برای نتایج جستجوی دسکتاپ و موبایل است. به این معنی که وب‌سایت‌هایی که سریع‌تر بارگذاری می‌شوند معمولاً در نتایج موتورهای جستجو (SERP) بالاتر از وب‌سایت‌هایی با سرعت بارگذاری کمتر قرار می‌گیرند. در واقع تجربه کاربری مهم‌ترین دلیلی است که موتورهای جستجو برای سرعت سایت به آن اهمیت می‌دهند و به همین دلیل بخشی از الگوریتم‌های رتبه بندی آنها است.

گوگل نمی‌خواهد نتایجی ارائه دهد که سرعت بارگذاری آنها کند است و کاربران را معطل کنند. سرعت بالای صفحات سبب رضایت بیشتر کاربران خواهد شد و احتمال بازدید دوباره این صفحات بالاتر می‌رود. این مساله تاثیر سرعت سایت بر سئو را نشان می‌دهد.

نکته مهم: سرعت بارگذاری صفحات وب تأثیر قابل‌توجهی بر فرایند ایندکس‌ گوگل (Google Index) دارد. گوگل با استفاده از ربات‌های خود، صفحات سایت شما را بررسی و ایندکس می‌کند. سرعت بارگذاری بالا، سرعت بررسی صفحات مختلف وب‌سایت شما توسط گوگل را بالا می‌برد. از طرف دیگر، درصورتی‌که سرعت بارگذاری کاهش یابد، احتمال دسترسی ناقص گوگل به برخی از صفحات وب‌سایت وجود دارد که این موضوع ممکن است در طولانی‌مدت برای سایت مضر باشد؛ به‌خصوص برای وب‌سایت‌هایی که حاوی تعداد زیادی صفحه هستند.

آیا سرعت سایت بر فروش تاثیر دارد؟

امروزه به دلیل راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی متنوع، رقابت در فروشگاه‌های آنلاین نیز بیشتر شده است. اما آیا تابه‌حال از خود پرسیده‌اید که کاربران چرا باید از بین این‌همه فروشگاه مختلف شما را به‌عنوان گزینه‌ای ایده‌آل انتخاب کنند؟ این اختلاف و تفاوت بین شما و دیگران ناشی از چیست؟

زمانی که کاربری وارد سایت شما می‌شود سایت شما را از دو نظر بررسی می‌کند؛ ابتدا اجناسی که برای فروش دارید را بررسی می‌کند و به کیفیت اجناس شما، قیمت مناسب، تنوع سایز و رنگ و…توجه می‌کند. بخش یعدس مربوط به نماد اعتماد الکترونیکی، وجود درگاه پرداخت معتبر، رابط کاربری زیبا و راحت، سرعت بالای سایت و… می‌شود.

پس اگر کاربری پس از جستجو، از طریق نتایج گوگل وارد سایت شما شد، نباید انتظار داشته باشید تا بیش از چندین ثانیه منتظر بارگذاری وب‌سایت شما بماند. واقعیت این است که کاربر 2 تا 3 ثانیه بیشتر برای لود سایت شما صبر نخواهد کرد! اگر سایت شما سرعت خوبی دارد باید بگوییم که حتی افزایش صد میلی‌ثانیه در سرعت سایت نیز می‌تواند در میزان فروش سایت شما تأثیرگذار باشد؛ پس این موضوع را کاملاً جدی بگیرید، ولی تمام تمرکز خود را روی آن نگذارید.

چطور سرعت سایت را بهینه کنیم؟

خب حالا که تاثیر سرعت سایت بر سئو را متوجه شدید با روش‌های زیر می‌توانید سرعت وب‌سایت خود را بهبود دهید.

  • انتخاب هاست مناسب با سرورهای پرقدرت و منابع مناسب
  • استفاده از سیستم مدیریت محتوای مناسب و همچنین حذف پلاگین‌های غیر ضروری
  • بهینه‌سازی طراحی سایت و کدنویسی به‌منظور کاهش حجم فایل‌ها و بهبود کارایی
  • فشرده‌سازی فایل‌ها و تصاویر با استفاده از Gzip
  • مدیریت اثر تبلیغات بر سرعت سایت با بهینه‌سازی مکان قرارگیری و نوع تبلیغات
  • بهینه‌سازی ویدئوها و تصاویر با کاهش حجم و فرمت مناسب
  • انتخاب یک قالب سایت کم‌حجم و بهینه
  • بهره‌گیری از CDN (شبکه توزیع محتوا) می‌تواند منجر به بارگذاری سریع‌تر صفحات وب برای افرادی که در نقاط جغرافیایی مختلف هستند، شود.
  • بهره‌گیری از سیستم کش در سایت به‌منظور افزایش سرعت سایت
  • توجه به امنیت سایت به‌منظور جلوگیری از حملات و بهبود عملکرد سایت در برابر تهدیدها

با توجه به گستردگی استفاده از موبایل، سرعت لود صفحات در این دستگاه نیز اهمیت زیادی دارد؛ در افزایش سرعت سایت در موبایل، 8 روش مهم را برای بهینه سازی سایت در تلفن همراهبسث معرفی کردیم.

افزایش سرعت سایت‌های وردپرسی

اگر یک وب‌سایت وردپرسی دارید و قصد ارتقا سرعت این سایت را دارید، همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم اولین قدم بررسی هاست و قالب سایت است. پس از اینکه از کیفیت هاست و قالب وب‌سایت مطمئن شدید، نوبت به نصب یک افزونه سرعت می‌رسد. افزونه‌ای که برای سایت‌های وردپرسی به شما پیشنهاد می‌کنیم افزونه راکت است. این افزونه با داشتن تنظیمات ساده و البته با بیش از 21 هزار فروش موفق در راست‌چین انتخاب اول کاربران برای ارتقا سرعت وب‌سایت‌های وردپرسی محسوب می‌شود.

افزایش سرعت سایت های وردپرسی با پلاگین wp rocket؛ به دلیل تاثیر سرعت سایت بر سئو

معیارهای اندازه‌گیری سرعت سایت کدامند؟

برای اینکه بهتر با تاثیر سرعت سایت بر سئو آشنا شوید، بهتر است ابزارهای اندازه‌گیری سرعت سایت را بدانید. ابزارهای اندازه گیری سرعت سایت با بررسی پارامترهای زیر به شما می‌گویند که سایت در کدام بخش مشکل سرعت دارد و باید بهبود انجام شود.

  • زمان بارگذاری صفحه (Page Load Time): این معیار به مدت زمانی که به طول می‌انجامد تا تمام محتوای یک صفحه وب و و تمام عناصر آن بارگذاری شوند، اشاره دارد. زمان بارگذاری صفحه شامل زمان بارگذاری عناصر مختلفی چون HTML، CSS، JavaScript، تصاویر و سایر منابع است.
  • زمان پاسخ‌گویی سرور (Server Response Time): این معیار بیانگر مدت‌زمان پاسخ سرور به درخواست کاربر است. زمان این پاسخ‌گویی به عواملی چون قدرت پردازش سرور، ترافیک شبکه و نوع درخواست کاربر وابسته است.
  • زمان نمایش اولین محتوا (First Contentful Paint – FCP): همان‌طور که از نامش پیداست، این معیار به مدت زمانی که اولین محتوا در صفحه وب به کاربر نمایش داده می‌شود، اشاره می‌کند. FCP معیاری برای سنجش تجربه کاربری است و نشان می‌دهد که چقدر طول می‌کشد تا کاربر چیزی در صفحه وب ببیند. زمان بارگذاری اولین عنصر سایت را نشان می‎‌دهد که این عنصر می‌تواند متن یا تصویر باشد.
  • بزرگ‌ترین عنصر محتوا محتوایی Largest Contentful Paint (LCP): زمانی که بزرگ‌ترین عنصر محتوایی روی صفحه (مانند تصویر یا متن اصلی) به طور کامل بارگذاری می‌شود.
  • زمان تعامل Time to Interactive (TTI): به مدت زمانی گفته می‌شود که طول می کشد تا عناصر یک صفحه بارگذاری شوند و کاربر بتواند با آنها تعامل کند، این مساله به شما کمک می‌کند تا بفهمید آیا سرعت وب سایت توسط کدهای جاوا اسکریپت کند شده است یا نه.
  • شاخص سرعت بارگذاری صفحه (Speed Index): این معیار به زمانی اشاره دارد که صفحه وب به طور بصری برای کاربر قابل‌مشاهده می‌شود. این شاخص با تحلیل زمانی که صفحه برای بارگذاری عناصر مختلف خود نیاز دارد و نحوه نمایش این عناصر به کاربر محاسبه می‌شود.
  • زمان مسدودکردن رندر (Render-Blocking Time)، به مدت زمانی اشاره دارد که صفحه وب برای رندر کردن به دلیل بارگذاری JavaScript و CSS مسدود می‌شود. این زمان می‌تواند بر سرعت بارگذاری صفحه وب تأثیرگذار باشد.
  • TTFB: یکی دیگر از فاکتورهای اندازه‌گیری سرعت سایت است که زمان بارگیری اولین بایت اطلاعات در صفحه شما را نشان می‌دهد و معمولاً نشانه خوبی از سرعت بارگذاری سرور است.

به‌طورکلی سرعت سایت باید چقدر باشد؟

بعد از اینکه با تاثیر سرعت سایت در سئو آشنا شدید، شاید بپرسید که سرعت ایده‌آل برای سئو چقدر است؟ بعضی افراد می‌گویند مقدار آن باید کمتر از 2 ثانیه باشد ولی در واقعیت این مقدار بستگی به نوع صفحه دارد. گاهی نیاز به بارگذاری کل صفحه نیست و فقط اگر زمان تعامل TTI یا FCP مناسب باشد کافی است. اما در کل تلاش کنید سرعت لود سایت را به زیر 1 ثانیه برسانید و آن را سریع‌تر کنید تا نتیجه‌ای شامل بهبود تجربه کاربری، کاهش نرخ خروج و افزایش نرخ تبدیل را داشته باشید.

در دوره افزایش سرعت سایت درباره روش‌های بهبود سرعت وردپرس به طور کامل صحبت کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنم این دوره را با کد تخفیف CHITA30MAG و با 30% تخفیف خریداری کنید.

مشاهده دوره افزایش سرعت سایت چیتا

چرا گوگل برتری ویژه‌ای به وب‌سایت‌های پر سرعت نمی‌دهد؟

باید توجه داشته باشید که سرعت وب‌سایت یا سریع است و یا کند و حد وسطی برای آن وجود ندارد. فاکتورهای مختلفی برای برتری وب‌سایت‌ها نسبت به سایرین وجود دارد و یکی از آن‌ها سرعت سایت است پس با داشتن یک سایت خیلی سریع لزوماً عزیزدردانه گوگل نخواهید شد.

چگونه مشکل سرعت سایت را حل کنیم؟

اگر مشکل کندی سرعت در وب‌سایت خود را دارید، اولین و مهم‌ترین نکته بررسی شرکت تأمین‌کننده‌هاست است. اگر شرکت موردنظر از نظر ارائه خدمات دچار افت کیفیت شده باشد بایستی سریعاً به دنبال یک جایگزین برای آن باشید. ضمن اینکه درصورتی‌که سرویس خریداری شده شما متناسب با وب‌سایتتان نباشد باید به دنبال تغییر سرویس خود باشید.

پس از اینکه این موضوع را بررسی کردید و مشکلی دراین‌خصوص پیدا نشد، بررسی نوع قالب و کدهای سایت شما محتمل‌ترین دلیل برای کندی سایت شماست؛ لذا انتخاب یک شخص یا یک شرکت طراحی سایت معتبر و حرفه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است. پس از آن مواردی چون ویدئوها و تصاویر سنگین و نامناسب، تبلیغات در سایت و… می‌توانند از دیگر علت‌های مشکل سرعت سایت باشند.

در این مقاله نقش سرعت سایت در سئو را توضیح دادیم و فهمیدیم که سرعت بارگذاری صفحات وب از جمله مهم‌ترین عوامل بهبود سئو سایت و رشد ترافیک سایت است. همچنین معیارهای اندازه‌گیری سرعت سایت را معرفی کردیم و اینکه چطور آنها را بهبود ببخشیم تا به نتیجه دلخواه رسیده و به بهبود سئو سایت خود کمک کنیم.

  1. سرعت چطور روی سئو تاثیر می‌گذارد؟

سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی مستقیم برای نتایج جستجوی دسکتاپ و موبایل است. این بدان معناست که وب‌سایت‌هایی که سریع‌تر بارگذاری می‌شوند، معمولاً نسبت به وب‌سایت‌هایی که سرعت بارگذاری کمتری دارند، در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رتبه بالاتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید