به دنبال بهترین سیستم عامل برای برنامه نویسی هستید؟ در این راهنمای کامل، سیستم عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس را از نظر کارایی، سازگاری با ابزارهای توسعه و کاربرد آن ها را مقایسه کرده‌ایم تا بهترین آن را برای برنامه‌نویسی انتخاب کنید.

برخلاف بسیاری از اهداف و کاربردهایی که تقریبا تمام سیستم‌عامل‌ها می‌توانند پاسخ‌گوی نیاز آن‌ها باشند، برنامه‌نویسی جزو آن دسته از حوزه‌هایی است که انتخاب سیستم عامل موردنیاز برای آن باید با دقت و وسواس زیادی انجام شود. برای مثال cpu، رم و نرم‌افزار مورد استفاده برنامه‌نویس، از جمله عوامل بسیار مهمی هستند که در انتخاب یک سیستم عامل باید در نظر گرفت. اگر برنامه نویس ماهری هستید و یا قصد ورود به حوزه های برنامه نویسی را دارید، محتوای پیش رو می‌تواند راهنمایی جامع و کاربردی برای انتخاب بهترین سیستم‌عامل برای برنامه‌نویسی باشد و از مواجهه شما با مشکلات و چالش‌هایی که ممکن است به دنبال سیستم عامل اشتباه به وجود بیاید، جلوگیری کند.

اهمیت سیستم عامل در برنامه نویسی

یکی از سوالات رایج علاقه‌مندان در این زمینه آن است که یادگیری برنامه‌نویسی چقدر طول می‌کشد؟ پاسخ آن، بسته به زبان انتخابی، هدف‌گذاری و زمانی که برای تمرین می‌گذارید، متفاوت خواهد بود، اما فراموش نکنید که با انتخاب ابزارهای مناسب و یک سیستم عامل کارآمد، می‌توانید این مسیر را کوتاه‌تر و هدفمندتر کنید. سیستم عامل، به عنوان نرم افزاری رابط میان سخت‌افزار و برنامه‌های نرم افزاری کامپیوتر، وظیفه مدیریت حافظه، پردازش‌های کامپیوتر، مدیریت فضای دیسک و غیره را بر عهده دارد. چه موبایل باشد و چه کامپیوتر و لپ تاپ، نیازمند اجرای یک سیستم عامل خواهیم بود.

با این وجود، در برنامه‌نویسی وب‌سایت‌ها و حوزه‌های مختلف، نیازمند سیستم عامل‌های متفاوتی خواهیم بود؛ چراکه نیازمندهای سخت‌افزاری هر کدام متفاوت است و یک برنامه‌نویس باید پیش از انتخاب، حوزه کاری خود را مشخص کند.همچنین در طی کدنویسی، عوامل دیگری نیز همچون تاثیر عملکرد سیستم عامل بر مدت زمان تبدیل کد به برنامه قابل اجرا، برخورداری از مدیران بسته و مخازن نرم‌افزاری ارائه‌دهنده ابزارها و دستورالعمل‌های رابط کاربری، فرآیند توسعه و تجربه کدنویسی توسعه‌دهنده را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در نظر داشته باشید که انتخاب سیستم عامل به تنهایی کافی نیست؛ چراکه در کنار آن، نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.

اهمیت سیستم عامل در برنامه نویسی

آشنایی با بهترین زبان برای شروع برنامه نویسی

افراد زیادی به برنامه نویسی علاقه دارند و می‌خواهند با پیشرفت در این حوزه به درآمد خوبی برسند. اگر نمی دانید از کجا شروع کنید و چه زبان برنامه نویسی برای شما بهتر است، برنامه نویسی وردپرس را به شما پیشنهاد می‌کنیم. سایت های زیادی با وردپرس طراحی می شوندو به دلیل استقبال زیاد، می توان در آمد خوبی از آن به دست آورد. شرکت در دوره برنامه نویسی وردپرس تمام مهارت‌های مورد نیاز برای طراحی و توسعه قالب‌ و پلاگین‌های وردپرس را یاد می‌گیرید و بعد از اتمام دوره می‌توانید به عنوان یک توسعه دهنده وردپرس مشغول به کار شوید.

دوره مرتبط
آموزش برنامه نویسی وردپرس؛ طراحی قالب و افزونه
آموزش برنامه نویسی وردپرس؛ طراحی قالب و افزونه
1231
دانشــجو

بهترین سیستم عامل ها برای برنامه نویسی

سیستم عامل‌های مختلفی برای کدنویسی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه، بهترین آن‌ها را معرفی کرده‌ایم و با ارائه نمایی کلی از تفاوت میان آن‌ها، راه برای انتخاب سیستم عامل مناسب برای برنامه نویسی برای شما هموار کرده‌ایم:

  1. سیستم عامل ویندوز

اگر بحث رابط گرافیکی قوی به میان بیاید، قطعا ویندوز به عنوان بهترین سیستم عامل برای برنامه نویسی تلقی می‌شود. سیستم عامل ویندوز، توسعه داده شده در شرکت مایکروسافت، با برخورداری از رابط کاربری گرافیکی کاربرپسند خود، طبق آمار دومین رتبه از سهم بازار را در سال 2025 به خود اختصاص داده است.

ویندوز ویژگی‌های گسترده‌ای را برای مدیریت فایل‌ها و شبکه، بحث امنیت و همچنین پشتیبانی بسیاری از سخت‌افزارها، ارائه کرده است. این سیستم عامل، به کاربران رابطی برای ذخیره فایل‌ها و دسترسی آسان به پایگاه‌های داده می‌دهد و به کمک آن کاربران می‌توانند هر نوع فایلی را در اینترنت ایجاد، آپلود، دانلود، ویرایش، به‌روزرسانی یا حذف کنند.

مزایای سیستم عامل ویندوز

  • سیستم عامل ویندوز یک ویژگی امنیتی قابل توجه به نام بوت امن در سیستم‌های UEFI دارد که از آلوده شدن فرآیند بوت توسط بدافزارها جلوگیری می‌کند.
  • به جز کاربردهای روزمره و عمومی، ویندوز به علت هماهنگی و سازگاری با بسیاری از سخت‌افزارها، انتخاب اول بسیاری از برنامه‌نویسان شده است.
  • در مقایسه با سیستم عامل مک، گزینه‌ای کاملا مقرون به صرفه محسوب می‌شود.
  • نسبت به macOS و لینوکس، عمر باتری بیش‌تری برای کاربر فراهم می‌کند.
  • ارتقای زود به زود سیستم عامل، یکی از نیازهای اصلی هر برنامه‌نویس است. ویندوز با سالانه 2 بروزرسانی، سیستم عامل را قوی‌تری، سریع‌تر و حتی ایمن‌تر می‌سازد.

معایب سیستم عامل ویندوز

  • ویندوز در مقایسه با سیستم عامل‌های مک و لینوکس، در فرآیند اجرای کدها و اجرای اسکریپت‌ها، عملکرد سریعی ندارد.
  • در مقایسه با لینوکس، ویندوز منابع بیش‌تری را مصرف می‌کند.
  • استفاده از بک‌اسلش در آدرس‌دهی فایل و دیگر ویژگی‌های متفاوت از سیستم‌های یونیکس معمولا برای برنامه‌نویسان چالش‌برانگیز است. همچنین با وجود اینکه WSL امکان استفاده از ابزارهای یونیکسی را در ویندوز فراهم می‌سازد، اما همچنان در مقایسه با لینوکس و مک تجربه‌ای یک‌پارچه برای کاربر به ارمغان نمی‌آورد.

بررسی سیستم عامل ویندوز در بررسی بهترین سیستم عامل برای برنامه نویسی

  1. سیستم عامل macOS

مک جزو بهترین سیستم عامل ها برای برنامه نویسی شناخته می‌شود که از رابط کاربری Aqua استفاده می‌کند و به جهت کاربرپسند بودن، محبوبیت بسیاری دارد. این سیستم عامل، حول یک هسته هیبریدی ساخته شده است و از انواع سیستم فایل مانند NTFS و FAT پشتیبانی می‌کند.

مزایای سیستم عامل macOS

  • ارائه پشتیبانی فنی و تخصصی، از جمله دلایل مهم محبوبیت این سیستم عامل محسوب می‌شود.
  • به دلیل آن‌که ساختار لینوکس مبتنی بر یونیکس است، فایل سیستم مناسب برنامه‌نویسان و ابزارهایی همچون zsh، Git و Vim را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
  • در مک‌او‌اس می‌توانید به راحتی هر سه موتور اصلی مرورگر وب یعنی کرومیوم، گکو و وب‌کیت را تست کنید. این درحالی است که در سیستم عامل‌های دیگر دسترسی به مرورگرهای وب‌کیت با محدودیت همراه است. این موضوع به ویژه برای توسعه‌دهندگان وب مزیت بزرگی محسوب می‌شود؛ چراکه می‌توانند سازگاری طراحی‌های خود را با همه مرورگرهای مهم در یک سیستم عامل بررسی کنند.
  • امکان نصب آسان پکیج ها، ماژول‌ها و برنامه‌های مختلف را برای کاربر فراهم می‎کند.

معایب سیستم عامل macOS

  • در مقایسه با ویندوز و لینوکس، به لحاظ اقتصادی گزینه مقرون به صرفه‌ای به حساب نمی‌آیند.
  • برنامه‌نویسانی که می‌خواهند برای دستگاه‌های iOS برنامه بسازند، ناچارند از محصولات و ابزارهای اپل استفاده کنند. به عبارتی، آن‌ها نمی‌توانند با کامپیوترهای غیر اپل کار توسعه را انجام دهند.
  • سیستم عامل مک، گزینه‌های سفارشی‌سازی سخت‌افزاری بسیار محدودی دارد و در بحث ارتقا، انعطاف‌پذیر نیست.

معایب سیستم عامل macOS

  1. سیستم عامل Linux

لینوکس، سیستم عاملی متن باز و رایگان است و به علت پشتیبانی از رابط کاربری خط فرمان و رابط کاربری گرافیکی، هم انتخاب افراد تازه‌کار و هم حرفه‌ای است و جزو بهترین سیستم عامل ها برای برنامه نویسی شناخته می‌شود.

این سیستم عامل در مقایسه با ویندوز و مک، نه فقط برای افراد حرفه‌ای که برای برنامه‌نویسان تازه‌کار نیز، کاربردی است. Ubuntu، CentOS، Debian ، Fedora و Arch Linux پنج توزیع لینوکس هستند که اغلب مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند. مزایای بسیار این سیستم عامل، سبب استفاده گسترده آن میان کاربران شده است.

مزایای سیستم عامل لینوکس

  • در مقایسه با ویندوز، لینوکس منابع کم‌تری مصرف می‌کند و به همین علت، خیلی خوبی دارد.
  • متن باز بودن این سیستم عامل، به کاربران اجازه سفارشی‌سازی کامل را داده است.
  • لینوکس به لحاظ فراهم‌سازی امکان رمزگذاری درایور، امنیت بسیار بالایی دارد.
  • به جهت امکان اجرای سریع کدها و اسکریپت‌ها، از نظر بعضی‌ها آن را به بهترین سیستم عامل مناسب برای برنامه‌نویسی تبدیل کرده است.
  • پردازنده مرکزی لینوکس توانایی آن را دارد که بدون رفتن به حالت آماده به کار، چندین کار را به طور همزمان مدیریت کند.
  • لینوکس از Gnome، Mate، Cinnamon و KDE Plasma و دیگر محیط‌های دسکتاپ پشتیبانی می‌کند.

اگر به تازگی وارد دنیای برنامه‌نویسی شده‌اید و این چالش را با خود دارید که چگونه زبان برنامه‌نویسی را شروع کنیم؟ می‌توانید با نصب لینوکس و استفاده از منابع آموزشی رایگان و ابزارهای متن باز، آموزش‌های بسیار خوبی را دریافت کنید.

معایب سیستم عامل لینوکس

  • برخلاف ویندوز و مک که به ترتیب از مایکروسافت و اپل پشتیبانی دریافت می‌کنند، امکان ارائه پشتیبانی فنی ویژه‌ای در لینوکس وجود ندارد.
  • از نرم‌افزارهای بسیاری همچون Microsoft Word پشتیبانی نمی‌کند.
  • اگر شما یک شخص تازه‌کار باشید، ممکن است این موضوع برای شما چالش‌برانگیز باشد که برخلاف ویندوز و مک، راه‌اندازی لینوکس نیازمند خودتان است و از پیش نصب شده نیست.

بهترین سیستم عامل ها برای برنامه نویسی

ویندوز، macOS یا لینوکس؟ کدام یک سیستم عامل بهتری برای برنامه نویسی هستند؟

تا این قسمت، 3 سیستم عامل محبوب و پرکاربرد را در سال 2025 و پیش از آن معرفی کردیم و به بررسی مزایا و معایب هر کدام پرداختیم. نمی‌توان به طور قطع ادعا کرد که یک سیستم عامل، بهترین نوع برای برنامه‌نویسی به حساب می‌آید؛ چراکه این موضوع نسبی است و تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون حوزه فعالیت برنامه‌نویس متفاوت خواهد بود.

به‌طور کلی، برای این منظور باید مشخصاتی همچون CPU با کارایی بالا، حافظه رم زیاد، فضای ذخیره‌سازی SSD با ظرفیت قابل توجه و کارت گرافیک قوی را در نظر داشته باشید. در یک مقایسه کلی، سیستم عامل لینوکس با قدرت محاسباتی بالا، انعطاف‌پذیری و ابزارهای متن باز رایگان، انتخابی ایده‌آل برای علم داده و یادگیری ماشین محسوب می‌شود.

لینوکس مخصوصا برای اجرای کدهای زبان‌های برنامه‌نویسی Python و R و همچنین کار با کانتینرهای داکر با پشتیبانی NVIDIA عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهد. از طرفی، ویندوز با پشتیبانی گسترده از نرم‌افزارهای متنوع، برخورداری از ویژگی Plug and Play (فناوری شناسایی خودکار سیستم عامل به هنگام اتصال دستگاه جدید به کامپیوتر) و اقتصادی بودن، برای توسعه وب گزینه مناسبی است.

موضوع دیگری که باید در نظر داشته باشید آن است که ویندوز مزیت دیگری که دارد آن است که امکان استفاده همزمان از ویندوز و لینوکس را فراهم می‌کند. از همین رو، طراحان وب‌سایت می‌توانند با استفاده از این دو سیستم عامل، از برنامه‌هایی مانند Node JS، Ubuntu و GIT استفاده کنند.

علاوه بر آن، ویندوز برای کسانی که از ابزارهایی مانند JMP و RapidMiner در یادگیری ماشین که زیر مجموعه‌ای از هوش مصنوعی به حساب می‌آید استفاده می‌کنند، انتخاب بسیار خوبی خواهد بود. از طرف دیگر، macOS با ترمینال قدرتمند خود، توسط بسیاری از مهندسین نرم‌افزار نسبت به ویندوز ارجح پنداشته می‌شود.

مک او اس تجربه یکپارچه‌ای را با سخت‌افزار اپل به کاربران خود ارائه می‌دهد و همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، امکان تست همزمان بر روی تمام موتورهای مرورگر وب را فراهم می‌سازد. بسیاری از برنامه‌نویسان حرفه‌ای استفاده از سیستم‌های بوت دوگانه یا چندگانه را ترجیح می‌دهند.

نهایتا می‌توانیم این‌طور بگوییم که در زمینه برنامه‌نویسی، می‌توانید وارد حوزه‌های متنوعی همچون توسعه نرم‌افزار، علم داده یا طراحی وب شوید و از این طریق، روش‌های مختلفی برای کسب درآمد از برنامه‌نویسی در اختیار داشته باشید که هر کدام سیستم عامل مخصوص به خود را می‌طلبند.

ویندوز، macOS یا لینوکس؟ کدام یک سیستم عامل بهتری برای برنامه نویسی هستند؟

در نهایت، انتخاب بهترین سیستم عامل برای برنامه نویسی به ترجیحات و اهداف هر برنامه‌نویس بستگی دارد. سه سیستم عامل محبوب و معروف macOS، ویندوز و لینوکس در دنیا بیش‌ترین استفاده را با اهداف برنامه‌نویسی دارند که در این محتوا به شرح مزایا و معایب هر کدام و ارائه راهنمایی برای انتخاب صحیح پرداختیم.

سوالات متداول

  1. محبوب‌ترین سیستم عامل در سال ۲۰۲۵ چیست؟

لینوکس به دلیل  متن باز بودن، امنیت، گزینه‌های سفارشی‌سازی و …، محبوب‌ترین سیستم عامل در 2025 است.

  1. آیا لینوکس برای کدنویسی مناسب است؟

لینوکس تقریبا از تمام زبان‌های برنامه‌نویسی، از جمله پایتون، جاوا و بسیاری دیگر پشتیبانی می‌کند.

  1. سهم بازار مک در مقابل ویندوز در سال ۲۰۲۵ چقدر است؟

ویندوز مایکروسافت تا ژانویه ۲۰۲۵ با سهم بازار تقریبا ۶۳ درصد، سیستم عامل محبوب در ایالات متحده بود. macOS نیز سهم بازار بیش از ۲۱ درصد را در اختیار داشت که نسبت به سال قبل کاهش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

MASTER30