بهترین زبان های برنامه نویسی برای شروع
بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع کدام است؟ برای یادگیری برنامه‌نویسی باید از کجا و چطور شروع کنیم؟ چقدر طول می‌کشد تا به یک برنامه نویس حرفه‌ای تبدیل شویم؟ پاسخ همه این سؤال‌ها را در این مقاله با هم می‌بینیم.

اگر به دنبال کسب جایگاه شغلی مناسب و درآمد خوب در ایران هستید و یا قصد انجام پروژه‌های دلاری خارجی را دارید یادگیری برنامه‌نویسی یکی از راه‌های پیش روی شما است. با یادگیری کدنویسی، پس از اینکه به یک متخصص تبدیل شدید، می‌توانید با گرفتن پروژه‌ها و استخدام در مجموعه‌های مختلف درآمد خوبی کسب کنید.

اینکه فکر کنید یک‌ماهه می‌توانید به یک برنامه‌نویس موفق تبدیل شوید چیزی جز یک خیال باطل نیست. به دلیل تنوع و گسترش زبان‌های برنامه‌نویسی، متخصص‌شدن در یک‌زبان برنامه‌نویسی زمان زیادی خواهد برد. اگر قصد شروع برنامه‌نویسی را دارید بیایید یک سفر کوتاهی به این دنیای جذاب داشته باشیم و شما را با مفهوم برنامه‌نویسی و انواع زبان‌های برنامه‌نویسی آشنا کنیم.

برنامه‌نویسی چیست؟

به زبان ساده، برنامه‌نویسی به فرایند نوشتن دستورات و فرمان‌ها به زبان قابل‌فهم برای سیستم و کامپیوتر می‌گویند چرا که آن‌ها زبان انسان‌ها را نمی‌فهمند و به روش باینری (صفر و یک) صحبت می‌کنند. این فرایند شامل نوشتن، آزمودن و تحلیل برنامه‌های کامپیوتری است. در این جا چند نمونه از کاربردهای برنامه‌نویسی در دنیای واقعی آورده شده است:

  • سیستم‌عامل کامپیوتر
  • مرورگر وب
  • اپلیکیشن‌های موبایل
  • وب‌سایت‌ها
  • بازی‌های کامپیوتری

دسته‌بندی کلی زبان‌های برنامه‌نویسی

زبان‌های برنامه‌نویسی به‌طورکلی به دودسته زیر تقسیم‌بندی می‌شوند.

  1. زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا

  • شباهت به زبان انسان: زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا برای انسان‌ها قابل‌فهم بوده چرا که از کلمات و عبارات شبیه به انسان در آن استفاده می‌شود.
  • سادگی: یادگیری و استفاده از این زبان‌ها به دلیل ساختار ساده‌تر، آسان‌تر است.
  • کاربرد: برای برنامه‌های کاربردی و وظایف عمومی مانند توسعه وب، برنامه‌های موبایل، بازی‌ها و… مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  • نمونه‌ زبان‌های سطح بالا: Python، Java، C#، JavaScript
  1. زبان‌های برنامه‌نویسی سطح پایین

  • شباهت به زبان ماشین: بر خلاف زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا، این زبان‌ها برای انسان قابل‌فهم نیستند.
  • میزان پیچیدگی: یادگیری و استفاده از این زبان‌ها به دلیل ساختار پیچیده‌تر، دشوارتر است.
  • کاربرد: برای برنامه‌های سیستمی و وظایف خاص مانند کنترل سخت‌افزار، مدیریت حافظه و… مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  • نمونه‌ زبان‌های سطح پایین: C، C++، Assembly

علاوه بر این، زبان‌های برنامه‌نویسی را می‌توان بر اساس معیارهای دیگر نیز دسته‌بندی کرد.

  • نحوه اجرا: کامپایلری یا مفسری
  • پارادایم برنامه‌نویسی: شی‌ءگرا، رویه‌ای، کاربردی، منطقی و…
  • کاربرد: وب، موبایل، دسکتاپ، سیستمی، هوش مصنوعی و…

انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع به عوامل مختلفی بستگی دارند. این عوامل می‌توانند شامل هدف و سطح دانش و تجربه شما و نوع برنامه‌ای که می‌خواهید بنویسید باشند.

انواع زبان های برنامه نویسی برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع

چرا باید زبان برنامه‌نویسی را یاد بگیریم؟

درصورتی‌که به زبان برنامه‌نویسی تسلط داشته باشید، قادر خواهید بود تا ایده‌های مختلفی را خلق کنید، مسائل گوناگونی را حل کنید و ذهنیت خلاقی داشته باشید. یادگیری این مهارت، فرصت‌های شغلی و تحصیلی جدیدی را برای شما به ارمغان می‌آورد و قدرت تفکر منطقی و حل مسئله شما را بالا خواهد برد. به‌طورکلی در دنیای امروز، برنامه‌نویسی به یک مهارت ضروری تبدیل شده است.

16989 5396de66c5f1614f0e5fe988cدوره برنامه نویسی وردپرس راست چین آکادمی  شما می‌توانید بدون هیچ پیش‌نیاز خاصی و از صفر تا صد کدنویسی وردپرس را از HTML، CSS، JQuery، Ajax، PHP یاد بگیرید و در نهایت قالب و افزونه خودتان را طراحی کرده و پس از پایان دوره وارد بازار کار شوید..

ویژگی‌های یک زبان برنامه‌نویسی خوب برای شروع یادگیری

یک زبان برنامه‌نویسی خوب ویژگی‌های مختلفی دارد، این ویژگی‌های خوب هر چقدر بیشتر باشند افراد را به یادگیری ترغیب خواهند کرد. اما این ویژگی‌ها که برای انتخاب زبان برنامه نویسی برای شروع کمک می‌کنند، چه هستند؟

  1. سادگی و خوانایی: هر فردی که یادگیری زبان برنامه‌نویسی را آغاز می‌کند بهتر است با ساده‌ترین زبان‌ها شروع به کار کند. هر چقدر پیچیدگی یک زبان برنامه‌نویسی بیشتر باشد طبیعتاً یادگیری آن بیشتر طول می‌کشد.
  2. کاربردی بودن: یک زبان برنامه‌نویسی خوب باید در دنیای واقعی پر کاربرد باشد. به‌عبارت‌دیگر بازار کار مناسب و کاربردی‌بودن آن بسیار مهم است. البته هر چقدر زبان‌های برنامه‌نویسی ساده‌تر و ابتدایی‌تر باشند، رقابت برای جذب پروژه در آن‌ها بیشتر خواهد بود.
  3. محبوبیت: محبوبیت زبان برنامه‌نویسی نیز یکی از ملاک‌های مهم شروع یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی به شمار می‌رود؛ هر چقدر این زبان در دنیا محبوب‌تر باشد قاعدتاً بازار کار بهتری نیز خواهد داشت.
  4. جامعه فعال و منابع آموزشی: علاوه بر محبوبیت، وجود یک جامعه فعال و پویا برای یک زبان برنامه‌نویسی نیز بسیار مهم است. چرا که شما از این طریق می‌توانید با سایر برنامه‌نویسان در ارتباط باشید و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید. همچنین وجود منابع آموزشی مختلف و ابزارهای برنامه‌نویسی مناسب نیز مسیر یادگیری را هموارتر خواهد کرد.
  5. متناسب با زمینه علاقه‌مندی شما: در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع حتما علاقه خود به آن زبان را هم در نظر بگیرید.
  6. پویایی و به‌روز بودن: انتخاب زبانی پویا که به شکل مداوم در حال به‌روزرسانی و ارتقا است به پیشرفت این زبان و در نتیجه شما کمک خواهد کرد.

چطور زبان برنامه نویسی را برای شروع انتخاب کنم؟

انتخاب بهترین زبان برنامه‌نویسی مناسب برای شروع کار گام بسیار مهمی است. اما اینکه یک زبانی را به‌اشتباه انتخاب کنید فاجعه‌ای به بار نخواهد آمد. به‌طورکلی اگر یک زبان برنامه‌نویسی سخت و پیچیده و غیرکاربردی را انتخاب کنید، احتمالاً نیاز به یادگیری و مطالعه چندین‌باره خواهید داشت و ممکن است این موضوع وسط راه برایتان خسته‌کننده باشد. پس سعی کنید پس از مطالعه مبانی برنامه‌نویسی، به سراغ زبان‌های ساده‌تر بروید و بعد از آن کم‌کم یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی پیچیده‌تر را آغاز کنید. کمال‌گرایی را کنار بگذارید و حساسیت به خرج ندهید. سعی کنید هر چه زودتر یک زبان برنامه‌نویسی را انتخاب کرده و به دنبال یادگیری و حل مسائل مختلف در آن باشید.

خب اگر می‌پرسید چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟  بهتر است از یادگیری مبانی اولیه برنامه‌نویسی آغاز کنید تا بتوانید با اصول و مفاهیم آن آشنا شوید. با یادگیری این مبانی، شما قادر خواهید بود تا به‌راحتی به زبان‌های برنامه‌نویسی  مختلفی مانند سی، جاوا، پایتون یا جاوا اسکریپت پرداخته و به‌سرعت مهارت‌های برنامه‌نویسی خود را تقویت کنید. در واقع هر زبانی که برای شروع انتخاب می‌کنید باید ابتدا مبانی اولیه برنامه نویسی را بلد باشید. این مبانی شامل:

  • آشنایی با حوزه‌های برنامه نویسی (موبایل، دسکتاپ و وب)
  • آشنایی با زبان های سطح بالا و پایین
  • نحوه اجرای کدهای نوشته شده
  • آشنایی با مفهوم کامپایلر Compiler
  • آشنایی با نحوه خطایابی و مدیریت خطاها
  • آشنایی با نحوه استفاده از حلقه‌ها، شرط‌ها، آرایه‌ها، متغیرها و غیره

به علاوه برای انتخاب زبان برنامه نویسی، وضعیت بازار کار و میزان تقاضا، میزان پیچیدگی، در دسترس بودن منابع یادگیری و غیره را هم در نظر بگیرید.

اگر می‌خواهید طراحی سایت با این سیستم مدیریت محتوا را به طور کامل یاد بگیرید و به عنوان یک مهارت از آن درآمد کسب کنید، در دوره طراحی سایت با وردپرس به صورت کاملا پروژه محور، مفاهیم اولیه و اساسی طراحی سایت به کمک وردپرس آموزش داده شده است. به علاوه نحوه ساخت یک سایت وبلاگی و وب سایت فروشگاهی به صورت کاربردی و پروژه محور را آورده‌ایم.

بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع

پس از اینکه به مبانی برنامه‌نویسی تسلط کافی پیدا کردید، انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی خوب از بین زبان‌هایی چون Phython، Swift، Go، Ruby، Java، JavaScript، PHP، C، C++، C# و… که از بهترین زبان های برنامه نویسی بک اند هستند و به شما بستگی دارد. شما باید ابتدا حوزه خود را انتخاب و سپس بهترین زبان برنامه نویسی در هر حوزه را برای خود مشخص کنید. مثلاً اگر شما قصد توسعه برنامه‌های ویندوز و بازی‌ها را دارید انتخاب C# می‌تواند گزینه مناسب‌تری برایتان باشد. همچنین اگر به دنبال یادگیری علم داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستید پایتون بهترین انتخاب است. بااین‌حال باز هم انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع به علایق شما بستگی دارد و باید بدانید که اگر هر زبانی را انتخاب کنید تنها به شما برای یادگیری دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی کمک می‌کند و هیچ ضرر و آسیبی به شما وارد نخواهد کرد.

زبان های برنامه نویسی برای شروع و بهترین زبان برنامه نویسی در هر حوزه

هر زبان برنامه‌نویسی نکات مثبت و منفی مربوط به خود را دارد و توسط همه افراد مورداستفاده قرار می‌گیرند. اما در این بخش به معروف‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی حال حاضر در سال 2024 خواهیم پرداخت که محبوبیت بیشتری بین کاربران دارند.

  • زبان برنامه نویسی PHP

اگر می‌خواهید بدانید PHP چیست؟ یک زبان برنامه‌نویسی مناسب برای توسعه وب است، به‌ویژه برای سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس به کار می‌رود که از آن به‌عنوان زبان‌اصلی استفاده می‌کنند. این زبان اسکریپت نویسی برای توسعه وب‌سایت‌های پویا، فروشگاه‌های آنلاین و برنامه‌های دیگری که نیاز به ارتباط با پایگاه‌داده یا ایجاد صفحات پویا دارند، مناسب است. از مزایای PHP می‌توان به یادگیری آسان، سادگی و وجود یک جامعه فعال از برنامه‌نویسان اشاره کرد که باعث شده است که PHP یکی از زبان‌های محبوب و پرکاربرد در توسعه وب باشد و به بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع تبدیل شود.

با یادگیری PHP و برنامه نویسی وردپرس می‌توانید تمام مهارت‌های موردنیاز برای توسعه وردپرس را یاد بگیرید و از این طریق کسب درآمد کنید. در دوره مستر کلاس، صفر تا صد پلاگین نویسی و طراحی قالب، بدون هیچ پیش نیازی آموزش داده می‌شود. علاوه بر این زبان‌ها، زبان‌های دیگری مانند روبی، Kotlin، Go، Swift، Rust و R در سال 2024 محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند که انتخاب هر کدام از آنها برای شروع یادگیری به خودتان بستگی دارد.

تعدادی از زبان‌ها مثل HTML و CSS که به آنها زبان‌های نشانه گذاری (Markup Languages) می‌گویند برای ساختاردهی به صفحات وب به کار می‌روند.

در دوره کدکرفت، برنامه نویسی PHP را در زمان کوتاهی و به صورت پروژه محور یاد بگیرید.

آموزش PHP 

  • پایتون (Python)؛ یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای شروع

پایتون یکی از محبوب‌ترین و پولساز ترین زبان برنامه نویسی است. این زبان به دلیل سادگی و خوانایی کدها، به‌عنوان یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی مناسب برای مبتدیان به شمار می‌رود. پایتون که یکی از زبان های برنامه نویسی آینده دار است در حوزه‌های مختلفی چون توسعه وب، علم داد، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و… کاربر دارد. از مزایای آن می‌توان به مواردی چون تنوع کاربرد، جامعه فعال و وجود کتابخانه‌های قدرتمند برای آن اشاره کرد.

  • جاوا اسکریپت؛ زبان برنامه نویسی سمت کلاینت

جاوا اسکریپت به‌عنوان زبان‌اصلی وب و یک زبان سطح بالا به شمار می‌رود و برای توسعه وب‌سایت‌های پویا مورداستفاده قرار می‌گیرد. این زبان در حوزه‌های مختلفی چون فرانت‌اند و بک‌اند، توسعه اپلیکیشن‌های موبایل، بازی‌های وب و… استفاده می‌شود. از مزایای این زبان می‌توان به بازار کار خوب، وجود قابلیت‌های متنوع و چارچوب‌های قدرتمند اشاره کرد.

  • جاوا؛ یک زبان برنامه نویسی همه منظوره

جاوا هم مانند جاوا اسکریپت از زبان‌های برنامه‌نویسی پر کاربرد به شمار می‌رود که در توسعه برنامه‌های موبایل و تحت وب و همچنین برنامه‌های دسکتاپ استفاده می‌شود. از مزایای این زبان می‌توان به مواردی چون امنیت، وجود جامعه فعال و قابلیت پایداری آن اشاره کرد.

  1. #C؛ یک زبان متوسط رو به بالا و منایب برای مبتدیان

سی‌شارپ، زبان برنامه‌نویسی توسعه‌یافته توسط شرکت مایکروسافت، به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای توسعه برنامه‌های ویندوز و بازی‌ها با استفاده از موتور بازی Unity شناخته می‌شود. این زبان نه‌تنها در زمینه توسعه وب و برنامه‌های موبایل، بلکه در صنعت بازی‌ها نیز بسیار کاربردی است.

اگر بخواهیم از مزایای این زبان برای شما بگوییم می‌توانیم اشاره‌ای به یادگیری آسان، قابلیت توسعه رابط‌های کاربری بصری با استفاده از فریم‌ورک‌های مختلف و همچنین داشتن جامعه فعالی از برنامه‌نویسان داشته باشیم که همه این موارد باعث شده‌اند تا این زبان یکی از گزینه‌های محبوب در جهان برنامه‌نویسی باشد.

بهترین زبان برنامه‌نویسی برای ورود به بازار کار

به‌طورکلی هیچ بهترینی وجود ندارد و همه این‌ها به علایق، اهداف و سطح دانش شما برمی‌گردد. هر چقدر در یک زبان برنامه‌نویسی خاص مهارت بیشتری داشته باشید قطعاً بازار کار و حقوق مناسبی نیز در انتظار شما خواهد بود. روش های کسب درآمد از برنامه نویسی به صورت ریالی و دلاری شامل فریلنسری، ساخت اپلیکیشن، توسعه قالب و افزونه و غیره هستند که بسته به علاقه خود می‌توانید یکی از آنها را انتخاب و به صورت حرفه‌ای شروع کنید.

در نهایت کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنم؟

به‌طورکلی برای افرادی مبتدی که به دنبال یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی هستند، زبان‌هایی چون پایتون و جاوا اسکریپت پیشنهاد می‌شود. افرادی که به دنبال طراحی اپلیکیشن‌های IOS هستند باید به سراغ Swift بروند. همچنین سی‌شارپ، جاوا اسکریپت، جاوا و گو (Go) از جمله مناسب‌ترین زبان‌ها برای ساخت اپلیکیشن وب و ++C و جاوا بهترین زبان‌ها برای توسعه اپلیکیشن موبایل هستند. سعی کنید باتوجه‌به علاقه خودتان یک مسیر مشخصی را در پیش بگیرید و از تغییر مداوم این مسیر با یادگیری زبان‌های مختلف به‌صورت نصف و نیمه خودداری کنید تا خیلی سریع‌تر به اهداف خود برسید.

دیدگاهتان را بنویسید