برنامه نویسی یک مهارت و تخصص است که به دلیل گستردگی استفاده، فرصتی عالی برای کسب درآمد به شمار میآید. اگر به دنبال کسب درآمد از برنامه نویسی هستید و میخواهید به برنامه نویسی به شکل جدیتری فکر کنید باید بدانید که میزان درآمد شما در این رشته به مواردی مانند کشور و بازار کاری که در نظر دارید، پلتفرم برنامهنویسی (وب یا موبایل، اندورید و IOS، PHP یا سی شارپ) که انتخاب میکنید و میزان مهارتتان بستگی دارد. در این مقاله با فرصتهای شغلی این رشته پردرآمد آشنا میشوید و تمامی روشهای کسب درآمد از این رشته تخصصی را برای همه افراد اعم از مبتدی و حرفهای ببینید.
روشهای کسب درآمد از برنامه نویسی
نکته مهمی که در این روش کسب درآمد باید مدنظر داشته باشید، این است که میزان مهارت و تجربه شما در برنامه نویسی و تولید نرم افزار و وبسایت در چه سطحی است؟ اگر مهارت شما بالا باشد حتی میتوانید به کسب درآمد از برنامه نویسی در خانه نیز فکر کنید.
اگر برنامه نویسی را با جدیت و به عنوان یک هدف دنبال کنید و در زمینههای مختلفی مانند برنامه نویسی و توسعه وب (فرانت اند و بک اند)، توسعه نرمافزار، توسعه اپلیکیشن موبایل و برنامه نویسی وردپرس تخصص کسب کنید، فرصتهای درآمدی خوبی خواهید داشت. اگر در ابتدای راه و هنوز سردرگم هستید که از چه روشی درآمد کسب کرده یا از کجا شروع کنید در ادامه با ما همراه باشید تا در ادامه بهترین روشهای کسب درآمد از برنامه نویسی را با هم ببینیم و سپس پر درآمدترین زبانهای برنامه نویسی را معرفی کنیم.
اگر هنوز نمیدانید از کجا شروع کنید در زبان های برنامه نویسی برای شروع با انواع زبانها، ویژگیهای آنها و میزان پیچیدگی آنها آشنا خواهید شد.
-
کسب درآمد از فریلنسری و توسعه و انجام پروژههای برنامه نویسی؛ مناسب برای افراد مبتدی و حرفهای
اگر تازه برنامه نویسی را یاد گرفتهاید با انجام پروژههای کوچک مثل پروژههای دانشجویی به تدریج میتوانید یک رزومه قوی برای خودتان درست کنید. برای داشتن یک رزومه قوی باید نمونه کارهای بیشتری را به آن اضافه کنید. پیشنهاد میکنم با قیمت مناسب شروع کرده و پروژهها را هر چند کوچک، با کیفیت انجام دهید. بعد از ساخت رزومه میتوانید با ارائه نمونه کارهای خودتان و ایجاد یک پروفایل ارزشمند (مثلا طراحی یک سایت برای نمایش نمونهکارها) به سرعت پروژههای بیشتری بگیرید و درآمدتان را از برنامه نویسی افزایش دهید.
شاید بپرسید چطور با فریلنسری و برنامه نویسی درآمد کسب کنم؟
شما میتوانید به عنوان برنامه نویس مستقل سایت یا نرم افزار طراحی کرده یا یک برنامه را بر اساس نظر و نیازهای آنها توسعه دهید و درآمدتان را به صورت پروژهای یا بر حسب ساعت با مشتریانتان حساب کنید. با عضویت در سایتهای فریلنسری پروژههای برنامه نویسی را دریافت و با انجام آنها درآمد کسب کنید. بعد از مدتی در این سایتها با شرکتهای بزرگ قرارداد ببندید و به صورت دورکار یا حضوری با حقوق عالی مشغول به کار شوید. این سایتها به شما امکان میدهند تا با کارفرمایان ارتباط برقرار کرده و پروژههای متنوعی را دریافت کنید.
از سایتهای فریلنسری ایرانی و خارجی برای برنامه نویسان میتوان به پارسکدرز، کارلنسر، upwork، Do It، Fiverr اشاره کرد.
کسب درآمد دلاری با برنامه نویسی
با انجام پروژه در سایتهای فریلنسری خارجی حتی میتوانید به کسب درآمد دلاری از برنامه نویسی برسید. بسیاری از برنامه نویسان ایرانی از این سایتها درآمد دلاری کسب میکنند؛ فقط کافی است مهارت زبان انگلیسی خود را بالا ببرید و یک حساب بانکی ارزی داشته باشید.
علاه بر نکاتی که ذکر شد برای کسب درآمد ارزی از برنامه نویسی باید نکات زیر را رعایت کنید:
- یک رزومه قوی به همراه نموه کار برای خود بسازید.
- توانایی مدیریت پروژه داشته باشید.
- در حوزه کاری و رشته برنامه نویسی همواره به روز باشید و با یادگیری اطلاعات خود را بالاتر ببرید.
- وقت شناس باشید و پروژهها را به موقع تحویل بدهید.
اگر برنامه نویس هستید و میخواهید در سایتهای فریلنسری ثبت نام کنید در بهترین سایتهای فریلنسری برنامه نویسی، یک لیست از این سایتها را آوردهایم
-
کسب درآمد از ساخت اپلیکیشن و برنامه نویسی نرم افزار؛ مناسب متخصصین برنامهنویسی
درصورتی که شما یک برنامه نویس خلاق و حرفهای هستید و ایدههای نوآورانه دارید، میتوانید برنامههای کاربردی و نرم افزارهای تحت وب را با ایده پردازی، طراحی کرده و آنها را به فروش برسانید. دو راه برای فروش برنامههای خود دارید:
- برنامهها را به صورت مستقیم به کاربران بفروشید.
- آن را در پلتفرمهای فروش اپلیکیشنهای خارجی یا داخلی مانند (مایکت، بازار و گوگل پلی) منتشر کنید.
کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید و ساخت اپلیکیشن موبایل ساده نیست؛ باید یک ایده خوب ارائه دهید که مدت زیادی روی آن فکر کرده و با افراد صاحب نظر درباره آن مشورت کرده باشید و در ادامه تبلیغات زیادی نیاز است تا کاربران برنامه شما را بشناسند.
بسته به اینکه چقدر برنامه یا اپلیکیشن بزرگ است باید یک تیم برای خودتان داشته باشید و برنامه نویسی اندروید و IOS را بلد باشید. بعد از طراحی و ساخت اپلیکیشن باید آن را برای مارکتهایی مثل کافه بازار یا سایر پلتفرمها ارسال کنید و منتظر بمانید تا آن را تایید کنند.
-
کسب درآمد از برنامه نویسی وردپرس و توسعه قالب و افزونه؛ مناسب برای مبتدیان و حرفهایها
اگر به توسعه سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس مسلط هستید یا قصد دارید کسب درآمد از برنامه نویسی وردپرس را شروع کنید، به راحتی میتوانید وارد بازار کار شوید. با یادگیری برنامه نویسی وردپرس شما یک توسعه دهنده وردپرس خواهید بود که با افزودن هر نوع قابلیتی به این CMS، میتوانید سایتهای حرفهای طراحی کرده و به درآمد بالایی برسید. به علاوه از طریق طراحی و فروش قالب و افزونه، محصولات خود را در مارکت پلیسهای ایرانی و خارجی مثل راست چین یا Envato بفروشید و درآمد ریالی و دلاری داشته باشید.
این روش کسب درآمد برای همه افرادی که به دنبال یک شغل پردرآمد هستند مانند دانشجویان و دانشآموزان مناسب است و طراحان سایتی که قصد دارند طراحی و توسعه قالب وردپرس و پلاگین نویسی را یاد بگیرند.
در حال حاضر قالب و افزونههای وردپرس میتوانند در لیست پولسازترین محصولات مبنتی بر وب قرار گیرند؛ به طوریکه درآمد هر فروشنده در راستچین «بعنوان بزرگترین مارکت فروش فایل در ایـران»، میتواند از 10 میلیون تا چند صــد میلیـون تومان در ماه باشد.
با یک آمار سرانگشتی، درآمد جـــذاب طراح قالب میلیاردی راست چین را محاسبه کنیم:
19,324,071,000= 21,543 * 897,000
بادرنظر گرفتن کارمزد راست چین و تغییر قیمت محصول طی سالهای اخیر باز هم این آمار قابل توجه است.
-
کسب درآمد با فروش دوره برنامهنویسی در سایتهایی مثل Udemy؛ مناسب متخصصین برنامهنویسی
اگر متخصص برنامه نویسی هستید با فروش کتابهای الکترونیکی یا دوره آموزش برنامه نویسی شامل ویدیوهای آموزشی یا فایلهای صوتی به درآمد برسید. بسیاری از افراد مشتاق و آماده یادگیری زبانهای مختلف برنامه نویسی هستند و فروش دوره و منابع آموزشی میتواند به آنها کمک کرده و برای شما پولساز باشد.
برای کسب درآمد از برنامه نویسی و فروش دورهها میتوانید یک سایت برای خود طراحی کرده و این محصولات را در سایت شخصی خود قرار دهید یا از سایتهای فروش دورههای آنلاین مثل Udemy کمک بگیرید. فروش دورههای آنلاین یک منبع درآمد غیرفعال است و شما با یک بار تهیه دوره و کار مستقیم روی آن درآمد کسب کرده و هم برند خودتان را در حوزه کاریتان معرفی میکنید.
-
کسب درآمد با تدریس برنامه نویسی؛ مناسب برای متخصین با فن بیان عالی
در بخش قبل درباره فروش دورههای آنلاین و کسب درآمد از آنها صحبت کردیم. اگر شما فن بیان خوبی دارید و در برنامه نویسی تجربه بالایی کسب کردهاید میتوانید به عنوان معلم برنامه نویسی با برگزاری کلاسهای حضوری درآمد کسب کنید. همانطور که اشاره شد برنامه نویسی شاخههای متنوعی دارد و شما میتوانید در شاخه ای که مهارت و تجربه بیشتری دارید تدریس کنید.
-
کسب درآمد از برنامه نویسی با انجام مشاوره
اگر در زمینه برنامه نویسی تجربه زیادی دارید به عنوان مشاور برنامه نویسی به سازمانها در رفع مشکلاتشان و استفاده از تکنولوژیهای بهروز کمک کنید. در واقع در زمینه استفاده از تکنولوژیهای برنامه نویسی مدرن شرکتها را راهنمایی کنید و در ازای آن هزینه دریافت کنید. مشاوره برنامه نویسی یکی از موقعیتهای شغلی پولساز است که هرکسی در آن مهارت ندارد.
-
کسب درآمد از برنامه نویسی با استخدام در شرکتها
اگر به دنبال کسب درآمد ثابت از برنامه نویسی هستید بهتر است به عنوان برنامه نویس در شرکتهای طراحی وب یا نرم افزار مشغول به کار شوید. اگر در شروع کار هستید ممکن است پذیرش شما در شرکتها سخت باشد اما در صورت داشتن تجربه و تخصص خیلی سریع میتوانید شغل موردنظر را پیدا کنید. میزان حقوق برنامه نویسان شرکتها از 10 میلیون تا بیشتر از 50 میلیون تومان متغیر است.
نکته: در همه این روشهای کسب درآمد شما باید بتوانید خودتان را به خوبی به دیگران معرفی کنید. یک پروفایل شبکههای اجتماعی، سایت شخصی و نمونه کار یا وبلاگی تاثیر بالایی در جلب اعتماد مشتریان یا شرکتها دارد و آنها را ترغیب میکند تا سفارش خود را ثبت کنند.
-
کسب درآمد از برنامه نویسی با طراحی سایت
یکی از شغل هایی که برنامه نویسان به دنبال آن هستند طراحی سایت است و می توانند درامد درلاری و ریالی زیادی به دست آورند. در حال حاضر برنامه نویسی درآمد بالایی دارد و می توانید روی این مهارت کار کنید. در در دوره طراحی سایت با وردپرس می توانید به صورت عملی طراحی سایت را یاد بگیرید.
پر درآمدترین زبان های برنامه نویسی
در این بخش محبوبترین و پر درآمدترین زبانهای برنامه نویسی را معرفی میکنیم:
کسب درآمد از پایتون (Python): از پایتون برای کارهای مختلف مانند اسکریپتنویسیهای ساده تا ساخت وب اپلیکیشنها و هوش مصنوعیهای پیچیده میتوان استفاده کرد.
- جاوا (Java): یکی از محبوبترین و قدیمیترین زبانهای برنامه نویسی است که در واقعیت مجازی، برنامههای کاربردی موبایل و غیره استفاده میشود.
- جاوا اسکریپت: یک زبان برنامه نویسی فرانت اند است که در توسعه بیش از 95% سایتها به کار رفته است. با این زبان شما میتوانید بخشهای پویا و تعاملی، انیمیشنی و امکانات پیچیده را به سایت خود اضافه کنید.
- PHP: یک زبان برنامه نویسی برای کدنویسی سمت سرور است که برای طراحی سایتهای تعاملی استفاده میشود. طبق آمار، 78% از سایتها از PHP برای برنامه نویسی سمت سرور استفاده میکنند. در مقاله PHP چیست توضیحات کاملی در مورد این زبان برنامه نویسی رابخوانید. همچنین در دوره PHP میتوانید این زبان برنامه نویسی را به صوت عملی و در زمان کوتاهی یاد بگیرید.
- ++C: برای طراحی اپلیکیشنهای ساده برای انواع سیستم عامل استفاده میشود. بهعلاوه برای توسعه اپلیکیشنهای پیجیده موبایل و یادگیری ماشین هم به کار میرود.
در حال حاضر زبانهای برنامه نویسی مختلفی با بازار کار بسیار خوب وجود دارد به عنوان مثال با یادگیری برنامه نویسی وردپرس یا یادگیری ری اکت در زمان کوتاهی میتوانید درآمد بالایی داشته باشید.
مقاله پیشنهادی: در صفحه دور برنامه نویسی ری اکت با جزئیات بیشتر و بازار کار ری اکت آشنا شوید.
به طور کلی کسب درآمد از برنامه نویسی به صبر، تلاش و تمرین نیاز دارد. برای ارائه بهترین روشها باید به روز باشید و تجربه، تخصص و مهارت خود را بالا ببرید به علاوه راهی را انتخاب کنید که بیشترین سود را به شما میرساند. برای موفقیت در هر یک از این روشها نیاز به تمرکز لازم بر روی هدف خود و شبکه سازی و ارتباط با سایر برنامه نویسان دارید. سعی کنید روی برندینگ خودتان کار کنید تا هر چه بیشتر شناخته شوید و میزان درآمد حاصل از برنامه نویسی بستگی به نوع پروژههایی دارد که انجام میدهید.
با توجه به نکاتی که در این مقاله گفته شد روشی را برای کسب درآمد از برنامه نویسی انتخاب کنید که علاوه بر علاقه درآمد خوبی هم داشته باشد.
مشاهده دوره حضوری فرانت اند
مشاهده دوره حضوری برنامه نویسی وردپرس